2 šaukštai pomidorų pastos arba 100ml pomidorų tyrės
pusė stiklinės perplautų sorų kruopų
druskos, pipirų, lauro lapas
aliejaus apkepimui
juodos duonos riekės ir grietinės pateikimui
Gamyba
Viename puode įkaitiname aliejų, beriame smulkintą svogūną ir šiaudeliais smulkintą morką ir pradedame apkepinėti.
Kitame puode ant ugnies dedame nukoštą sultinį ir laukiame kol užvirs.
Kai svogūnai ir morka apkepa - beriame šviežius kopūstus, kepame ant nedidelės ugnies, kol jie ims minkštėti ir sukris.
Į užvirusį sultinį dedame nesmulkintas bulves, beriame jautieną, sumažiname ugnį ir paliekame kol bulvės išvirs.
Į apkeptus kopūstus dedame pomidorų pastą, pamaišome, kad ji tolygiai pasklistų, dedame raugintus kopūstus, įpilame vandens, kad vos apsemtų ir paliekame ramiai troškintis.
Po ~15min. bulvės bus minkštos. Nukaičiame puodą su sultiniu ir sutraiškome bulves - jos subyrės į mažus gablėlius.
Puodo turinį su sultiniu ir mėsa pilame ant kopūstų, išmaišome.
Dedame sorų kruopas, šaukštą garstyčių pipiriname, dedame lauro lapą ir paragaujame - kiek trūksta pasūdome.
Uždengiame ir verdame ant mažos ugnies ~5min. kol kruopos išvirs.
Nukaičiame ir paliekame pabręsti ir kiek pravėsti bent 15min.