Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Kreminė moliūgų sriuba su bulvėmis ir šonine" from Valgiai.lt
Kreminė moliūgų sriuba su bulvėmis ir šonine
Produktai
- 200-300g. smulkiais kubeliais pjaustyto moliūgo
- 600g. nuluptų ir kubeliais pjaustytų bulvių
- 2 svogūnų galvų
- 4 česnako skiltelių
- 5 juostelių šoninės
- 2 šaukštų miltų
- 500ml vištienos sultinio
- 500ml karšto pieno
- 100g puskiečio tarkuoto fermentinio sūrio (tiks, ką turite)
- 100 ml Graikiško jogurto arba grietinės
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Nebūtinai: smulkiai kapotų petražolių ar kitų prieskoninių žalumynų pateikimui
Gamyba
- Statome storadugnį sunkų puodą ant stiprios ugnies į jį beriame juostelėmis smulkintą šoninę;
- Kai šoninė paskrunda ir išleidžia visus taukelius, ją išgriebiame ir atidedame;
- Į puodą beriame smulkintą svogūną ir kepame taukuose;
- Svogūnui tapus auksinės - rusvos spalvos beriame smulkiai kapotą česnaką ir tolygiai įbarstome miltus;
- Miltus maišydami mentele paskrudiname kelias sekundes;
- Supilame sultinį ir karštą pieną, išmaišome, kad nuo dugno nutirptų visi skrudėsiai, o miltai ištirptų skystyje ir neliktų gumuliukų;
- Beriame bulves, moliūgo kubelius, išmaišome, puodui vėl užvirus sumažiname ugnį ir uždengiame dangčiu;
- Troškiname, kol bulvės ir moliūgai suminkštės, periodiškai pamaišome, kad niekas nekibtų prie dugno;
- Daržovėms suminkštėjus beriame sūrį, skrudintus šoninės gabaliukus, dedame jogurtą ar grietinę, sūdome ir barstome pipirais;
- Viską išmaišome, kad sūris ištirptų ir paragaujame - netrūksta druskos?
- Jei ne - galime patiekti šį tirštą, simpatišką kvapnų marmalą dubenėliuose;
- Užbarstome kapotais žalumynais ar užtarkuojame dar kietojo sūrio.