Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Žalieji pavasario barščiai" from Valgiai.lt
Žalieji pavasario barščiai
Produktai
- 1,5- 2l vištienos sultinio
- nuo sultinio virimo likusios vištienos mėsos
- didelė krūva šviežių dilgėlių ir garšvų lapų (galima su koteliais, kad tik švarūs būtų)
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 2 bulvės
- 2 rauginti agurkai (ir stiklinė rasalo, jei liko)
- šlakelis aliejaus ir gabalėlis sviesto kepimui
- druskos / pipirų pagal skonį
- grietinės pateikimui
Gamyba
- Užverdamas sultinys ir sumetamos kubeliais pjaustytos bulvės virti.
- Keptuvėje ant aliejaus ir sviesto pakepinami smulkinti svogūnas, morka ir rauginti agurkai.
- Agurkams suminkštėjus keptuvės turinys dedamas į puodą su bulvėmis. (pilamas rasalas)
- Sudedami nuplauti ir pasmulkinti žolių lapeliai ir virta vištienos mėsa.
- Sūdoma, gardinama pipirais pagal skonį, paverdama dar 3-5min.
- Pateikiama su riebia grietine.