Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Kiaulienos mentės ir perlinių kruopų troškinys" from Valgiai.lt
Kiaulienos mentės ir perlinių kruopų troškinys
Produktai
- 50g sviesto
- 3 morkos, perpjautos išilgai į 4 dalis ir pasmulkintos
- 2 saliero stiebai, smulkiai supjaustyti
- 2 svogūnai, pasmulkinti kubeliais
- 100g šaltai rūkytos šoninės, pasmulkintos plonomis juostelėmis
- 600g. kiaulienos mentės, supjaustytos nedideliais kubeliais
- 1 šaukštas su kaupu pomidorų pastos
- 150ml raudonojo vyno
- 100g perlinių kruopų
- pluoštelis smulkintų petražolių lapelių (tinka šaldytos iš vasaros)
- 5 gvazdikėliai
- 2 lauro lapai, drukos, maltų juodųjų pipirų
- tarkuoto muskato riešuto
Gamyba
- Storadugniame puode ištirpiname sviestą ir jame apkepiname šoninę, svogūnus, morkas ir salierus 8-10min.
- Kai apkepa daržovės dedame pomidorų pastą ir įmaišome į daržoves.
- Sudedame kiaulieną, pamaišant pakepiname daržovėse kelias minutes.
- Beriame petražoles, gvazdikėlius, gausiai pipiriname ir užtarkuojame muskato riešuto.
- Supilame vyną ir maišant nuskrebename viską, kas prilipo prie dugno.
- Užpilame viską karštu vandeniu - tiek, kad vos apsemtų, pamaišome uždengiame dangčiu ir paliekame lėtai troškintis ~1val.45min.
- Periodiškai pamaišome, patikriname ar nekimba prie dugno. Jei vanduo labai nugaruos galima papildyti - bet ne per daug!
- Praėjus troškinimo laikui suberiame kruopas, įmaišome, pasūdome, uždengę patroškiname dar 15min.
- Nukaičiame ir leidžiame pailsėti 15-20min. Pateikiame.