Mažais kubeliais susmulkiname mėsą, pusžiedžiais supjaustome svogūną. Jeigu agurkų žievė stora - ją nulupame, jei ne - galime iš karto pjaustyti agurkus mažais kubeliais.
Užkaičiame puodą su sultiniu. Didelėje keptuvėje pilame aliejaus ar dedame sviesto ir jame apkepame svogūnus ant vidutinės ugnies.
Kai svogūnai taps skaidrūs - dedame susmulkintą mėsą ir pomidorų pastą, šiek tiek patroškiname ant mažos ugnies.
Kai sultinys užverda keptuvės turinį dedame į puodą. Kartu pilame alyvuoges su visa skardinėje buvusia sunka, dedame agurkus, pamaišome, uždengiame ir leidžiame užvirti. Paverdame dar keletą minučių ir paragaujame. Jeigu trūksta - pasūdome, beriame pipirus ar jų mišinį.
Užgesiname ugnį, į sriubą metame smulkintus prieskoninius žalumynus ir uždengiame dangčiu. Jeigu turite sriubinę - dar geriau: supilame sriubą į ją, beriame žalumynus ir uždengiame dangčiu. Tegul pailsi prieš valgant.