Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Slaviška soljanka" from Valgiai.lt

Slaviška soljanka

Produktai

Gamyba

  1. Mažais kubeliais susmulkiname mėsą, pusžiedžiais supjaustome svogūną. Jeigu agurkų žievė stora - ją nulupame, jei ne - galime iš karto pjaustyti agurkus mažais kubeliais.
  2. Užkaičiame puodą su sultiniu. Didelėje keptuvėje pilame aliejaus ar dedame sviesto ir jame apkepame svogūnus ant vidutinės ugnies.
  3. Kai svogūnai taps skaidrūs - dedame susmulkintą mėsą ir pomidorų pastą, šiek tiek patroškiname ant mažos ugnies.
  4. Kai sultinys užverda keptuvės turinį dedame į puodą. Kartu pilame alyvuoges su visa skardinėje buvusia sunka, dedame agurkus, pamaišome, uždengiame ir leidžiame užvirti. Paverdame dar keletą minučių ir paragaujame. Jeigu trūksta - pasūdome, beriame pipirus ar jų mišinį.
  5. Užgesiname ugnį, į sriubą metame smulkintus prieskoninius žalumynus ir uždengiame dangčiu. Jeigu turite sriubinę - dar geriau: supilame sriubą į ją, beriame žalumynus ir uždengiame dangčiu. Tegul pailsi prieš valgant.