Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Sakartveliška šiupininė" from Valgiai.lt
Sakartveliška šiupininė
Produktai
- ~250g. FeelTheBeef antrekoto
- 2 geltonųjų svogūno galvų
- 1/2 raudonojo arba šalotinio svogūno galvos
- 2 stipriai raugintų agurkų
- 250g. pomidorų pastos - stenkitės rinktis kuo natūralesnę
- 1,5l vadens arba sultinio
- šaukštelis Ucho suneli prieskonių
- 1/2 šaukštelioAitriosios paprikos miltelių
- Rūkytos paprikos (nebūtinai)
- druskos, maltų juodųjų pipirų
- Kalendros lapelių pateikimui
- Kelių šlakelių aliejaus
Gamyba
- Prikaistuvyje ar nedideliame puode įkaitiname šiek tiek aliejaus ir beriame smulkintas svogūnų galvas.
- Kol svogūnai kepa rupiai sutarkuojame raugintus agurkus ir dedame pas svogūnus su visomis sultimis
- Pamaišome ir paliekame šusti ant vidutinės ugnies.
- Šalia įkaitiname keptuvę taip, kad aliejus imtų skleisti dūmelį.
- Jautieną supjaustome nedideliais gabalėliais, kaip guliašui.
- Metame į keptuvę ir leidžiame gerai paskrusti iš visų pusių.
- Kol jautiena skrunda pas svogūnus su agurkais sudedame pomidorų pastą ir išmaišome.
- Leidžiame kiek pasikaitinti, bet atsargiai - ji gali mikliai pridegti prie dungo. Įpilame kelis šlakelius vandens.
- Ant apskrudusios jautienos pabarstome ucho suneli ir luktelime kelias sekundes, kol ims gardžiai kvepėti.
- Tada jautieną su prieskoniais perkeliame į puodą su daržovėmis.
- Į keptuvę įpilame šiek tiek vandens ir medine mentele nuvalome viską nuo keptuvės dugno, skystį supilame į puodą.
- Į puodą pilame vandenį arba sultinį, pamaišome, patikriname kad nieko neliktų prikibus prie dugno.
- Beriame aitriosios paprikos miltelius, maltus juoduosius pipirus, rūkytą papriką jei turite.
- Pamaišome, uždengiame ir ant minimalios ugnies troškiname ~30min.
- Po 30min. jautiena jau bus minkšta ir byranti, o sriubos komponentai bus virtę vienu harmoningu skoniu.
- Sūdome, beriame dar šiek tiek ucho ir nukeliame nuo ugnies. Tegul bręsta.
- Tuo metu smulkiai sukapojame kalendros lapelius ir plonomis plunksnelėmis papjaustome raudonojo svogūno ar šaloto.
- Į dubenėlį dedame sriubą, apibarstome kalendra ir ant viršaus užberiame svogūno plunksneles. Nedelsiant patiekiame.