Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Šiupininė sriuba su perlinėmis kruopomis ir jautiena" from Valgiai.lt

Šiupininė sriuba su perlinėmis kruopomis ir jautiena

Produktai

Gamyba

  1. Mėsą dedame į puodą, užpilame 2,5l šalto vandens ir imame virti.
  2. Nugraibome putas, dedame morką, svogūną, laurą ir pipirus ir verdame ant mažos ugnies ~45min.
  3. Tuo metu smulkiais kubeliais pjaustome morką ir svogūną, pievagrybius nuvalome ir pjaustome į 4 dalis išilgai.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame smulkintus svogūną ir morką, apkepame.
  5. Beriame pievagrybius, kol jie pakepa - susmulkinam česnakus ir papriką, beriame į keptuvę.
  6. Užbarstome maltais juodaisiais pipirais ir chmeli-suneli prieskoniais, išmaišome.
  7. Pomidorus sutriname blenderyje iki košytės, supilame į keptuvę pas daržoves.
  8. Kartus supilame alyvuoges su visu skysčiu, kuriame jos buvo.
  9. Sumažiname kaitrą iki mažiau nei vidutinės ir pamaišydami viską lėtai troškiname ~20min neuždengtoje keptuvėje.
  10. Iš puodo išimame mėsą, nukošiame sultinį, sultinį pilame atgal į puodą, gražiname mėsą, leidžiame užvirti.
  11. Supilame keptuvės turinį į puodą, suberiame virtas perlines kruopas, šiek tiek pasūdome ir leidžiame viskam lėtai pavirti ~20min.
  12. Išjungiame ir leidžiame sriubai pabręsti dar ~15-20min.
  13. Mėsą išimame ir supjaustome plonomis riekelėmis.
  14. Pateikiame: į sriubinės lėkštės centrą dedame samtį tirštos sriubos, galima papildomai įpilti skysčio. Ant viršaus dedame pjaustytos mėsos gabalėlius, pakraščius užbarstome žalumynais.