Mėsą dedame į puodą, užpilame 2,5l šalto vandens ir imame virti.
Nugraibome putas, dedame morką, svogūną, laurą ir pipirus ir verdame ant mažos ugnies ~45min.
Tuo metu smulkiais kubeliais pjaustome morką ir svogūną, pievagrybius nuvalome ir pjaustome į 4 dalis išilgai.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame smulkintus svogūną ir morką, apkepame.
Beriame pievagrybius, kol jie pakepa - susmulkinam česnakus ir papriką, beriame į keptuvę.
Užbarstome maltais juodaisiais pipirais ir chmeli-suneli prieskoniais, išmaišome.
Pomidorus sutriname blenderyje iki košytės, supilame į keptuvę pas daržoves.
Kartus supilame alyvuoges su visu skysčiu, kuriame jos buvo.
Sumažiname kaitrą iki mažiau nei vidutinės ir pamaišydami viską lėtai troškiname ~20min neuždengtoje keptuvėje.
Iš puodo išimame mėsą, nukošiame sultinį, sultinį pilame atgal į puodą, gražiname mėsą, leidžiame užvirti.
Supilame keptuvės turinį į puodą, suberiame virtas perlines kruopas, šiek tiek pasūdome ir leidžiame viskam lėtai pavirti ~20min.
Išjungiame ir leidžiame sriubai pabręsti dar ~15-20min.
Mėsą išimame ir supjaustome plonomis riekelėmis.
Pateikiame: į sriubinės lėkštės centrą dedame samtį tirštos sriubos, galima papildomai įpilti skysčio. Ant viršaus dedame pjaustytos mėsos gabalėlius, pakraščius užbarstome žalumynais.