Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Žirnių šiupininė su rūkyta višta" from Valgiai.lt

Žirnių šiupininė su rūkyta višta

Produktai

Gamyba

  1. smulkintą svogūną, kubeliais pjaustytą morą ir saliero stiebą apkepame ant aliejaus puode
  2. suberiame mirkytus žirnius ir avinžirnius
  3. užpilame sultiniu, užverdame, sumažiname ugnį ir paliekame lėtai virti
  4. vištienai nulupame odą, rankomis atskiriame mėsą nuo kaulų
  5. kaulus su mėsos likučiais dedame į sriubą nuvirti, mėsą supjaustome mažais kubeliais
  6. kubeliais pasmulkiname ir kitas mėsas, kurias dėsime į sriubą
  7. kai žirniai bus minkšti išgriebiame kaulus, dedame lauro lapą, kubeliais pjaustytas bulves ir mėsas
  8. užverdame ir leidžiame virti, kol bulvės taps labai minkštos
  9. nukaičiame, gardiname pipirais, dalimi kapotų žalumynų ir išmaišome
  10. leidžiame pabręsti ~15min. ir pateikiame apibarstydami likusiais kapotais žalumynais