Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Žirnių šiupininė su rūkyta višta" from Valgiai.lt
Žirnių šiupininė su rūkyta višta
Produktai
- 1 stiklinė žirnių, mirkytų
- 1 stiklinė avinžirnių, mirkytų
- 2 rūkyti vištos ketvirčiai
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 1 saliero stiebkotis
- 2 bulvės
- 2 l vištienos sultinio arba vandens
- lauro lapas, malti juodieji pipirai
- aliejaus kepimui
- kapotų žalumynų pateikimui
Gamyba
- smulkintą svogūną, kubeliais pjaustytą morą ir saliero stiebą apkepame ant aliejaus puode
- suberiame mirkytus žirnius ir avinžirnius
- užpilame sultiniu, užverdame, sumažiname ugnį ir paliekame lėtai virti
- vištienai nulupame odą, rankomis atskiriame mėsą nuo kaulų
- kaulus su mėsos likučiais dedame į sriubą nuvirti, mėsą supjaustome mažais kubeliais
- kubeliais pasmulkiname ir kitas mėsas, kurias dėsime į sriubą
- kai žirniai bus minkšti išgriebiame kaulus, dedame lauro lapą, kubeliais pjaustytas bulves ir mėsas
- užverdame ir leidžiame virti, kol bulvės taps labai minkštos
- nukaičiame, gardiname pipirais, dalimi kapotų žalumynų ir išmaišome
- leidžiame pabręsti ~15min. ir pateikiame apibarstydami likusiais kapotais žalumynais