Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Aštri pikantiška vištienos kaklelių sriuba su grybais ir makaronais" from Valgiai.lt

Aštri pikantiška vištienos kaklelių sriuba su grybais ir makaronais

Produktai

Gamyba

  1. Vištienos kaklelius paruošiame pašalindami plėves, riebalus ir kaulų nuoplaišas.
  2. Puode įkaitiname kelis šlakelius aliejaus, sumetame kaklelius ir apkepame pavartydami, kad kakleliai dailiai paruduotų.
  3. Kakleliams ruduojant suberiame stambiai kapotas česnako skilteles. Pamaišome.
  4. Kakleliams apskrudus supilame 2l šalto vandens ir leidžiame lėtai užvirti. Prieš užverdant nugraibome putas.
  5. Sumetame nuluptą ir per pusę perpjautą svogūno galvą, nuplautą, bet neluptą, tik delnu sutraiškytą imbiero šaknį.
  6. Uždengiame ir verdame ant vidutinės ugnies 20min.
  7. Pievagrybių nenuplauname, jeigu reikia - nuvalome nešvarumus šepetėliu. Susmulkiname.
  8. Išimame svogūną, imbierą, beriame smulkintą papriką ar jos dribsnius, pievagrybius, pipirų mišinio žiupsnelį, makaronus.
  9. Uždengiame ir verdame 5-8 minutes, kol makaronai išvirs.
  10. Puodą nukaičiame. Po poros minučių supilame sojos padažą ar miso pastą, ryžių vyną, cukrų.
  11. Išmaišome, paragaujame, jei reikia - papildomai pasūdome. Uždengiame ir leidžiame sriubai dar pabręsti 10min.
  12. Pateikiame užbarstydami svogūnų laiškais.