Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Aštri pikantiška vištienos kaklelių sriuba su grybais ir makaronais" from Valgiai.lt
Aštri pikantiška vištienos kaklelių sriuba su grybais ir makaronais
Produktai
- ~600g. vištienos kaklelių
- 250g (mažas indelis) šviežių baltų arba rudųjų pievagrybių
- 200g. didelių makaronų (pavyzdžiui ruote arba rotini)
- 5 skiltelių česnako
- 1 svogūno galva
- imbiero šaknis, nykščio dydžio
- aitriosios paprikos ankštis arba žiupsnis džiovintų dribsnių
- 3 šaukštai ryžių vyno
- 2 šaukštai miso pastos arba 4 šaukštai sojos padažo
- aliejaus, 5 pipirų mišinio
- 1 šaukštelio cukraus, druskos pagal skonį
- smulkintų svogūnų laiškų
Gamyba
- Vištienos kaklelius paruošiame pašalindami plėves, riebalus ir kaulų nuoplaišas.
- Puode įkaitiname kelis šlakelius aliejaus, sumetame kaklelius ir apkepame pavartydami, kad kakleliai dailiai paruduotų.
- Kakleliams ruduojant suberiame stambiai kapotas česnako skilteles. Pamaišome.
- Kakleliams apskrudus supilame 2l šalto vandens ir leidžiame lėtai užvirti. Prieš užverdant nugraibome putas.
- Sumetame nuluptą ir per pusę perpjautą svogūno galvą, nuplautą, bet neluptą, tik delnu sutraiškytą imbiero šaknį.
- Uždengiame ir verdame ant vidutinės ugnies 20min.
- Pievagrybių nenuplauname, jeigu reikia - nuvalome nešvarumus šepetėliu. Susmulkiname.
- Išimame svogūną, imbierą, beriame smulkintą papriką ar jos dribsnius, pievagrybius, pipirų mišinio žiupsnelį, makaronus.
- Uždengiame ir verdame 5-8 minutes, kol makaronai išvirs.
- Puodą nukaičiame. Po poros minučių supilame sojos padažą ar miso pastą, ryžių vyną, cukrų.
- Išmaišome, paragaujame, jei reikia - papildomai pasūdome. Uždengiame ir leidžiame sriubai dar pabręsti 10min.
- Pateikiame užbarstydami svogūnų laiškais.