Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Gyoza sriuba su shiitake grybais" from Valgiai.lt
Gyoza sriuba su shiitake grybais
Produktai
- 500g šitake grybų, plonai supjaustytų griežinėliais
- 2 šaukštai tarkuoto arba malto šviežio imbiero
- 4 skiltelės česnako, išspausto arba susmulkinto
- 1,5l daržovių arba vištienos sultinio
- 3 šaukštai sojų padažo
- 400g šaldytų gyoza koldūnų
- pluoštelio svogūnų laiškų, plonai supjaustytų griežinėliais
- 1 šviežio brokolio galva, jai reikia nupjaustyti ir pasmulkinti viršutinę dalį be koto
- 2 arbatiniai šaukšteliai skrudinto sezamo aliejaus
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukštai aliejaus kepimui
Gamyba
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
- Sudėkite grybus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol paruduos.
- Sudėkite česnaką ir imbierą, kepkite dar 1-2 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol ims kvepėti.
- Supilkite sultinį ir sojų padažą, kaitinkite, kol sultinys užvirs.
- Sudėkite šaldytus gyoza koldūnus, pusę svogūnų laiškų, smulkintus brokolius ir išmaišykite.
- Virkite 5 minutes kol koldūniukai išvirs.
- Įmaišykite sezamų aliejų ir įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.
- Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite sojų padažu arba juodaisiais pipirais.
- Pateikite dar karštą užbarstydami likusiais svogūnų laiškais.