Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Raugintų agurkų šiupinys - rasolnykas" from Valgiai.lt
Raugintų agurkų šiupinys - rasolnykas
Produktai
- ~800g. vištienos kaulų su mėsa arba dviejų vištos ketvirčių
- 2 morkos
- 3 bulvės
- stiklinė perlinių kruopų
- 3 gerai įrūgę agurkai
- pluoštelis krapų
- pusės citrinos sultys
- aliejus, druska
- grietinė pateikimui
Gamyba
- Iš vištienos išverdame sultinį (aprašymą rasite kategorijoje "sultiniai").
- Vištieną atvėsiname, atskiriame mėsą ir ją susmulkiname kubeliais.
- Perlines kruopas verdame atskirai 50min., vandenį nupilame.
- Bulves nulupame, supjaustome kubeliais.
- Į verdantį sultinį beriame perlines kruopas ir bulves, uždengiame ir verdame ant vidutinės ugnies.
- Kol bulvės verda keptuvėje su šlakeliu aliejaus ~3min. pakepame kubeliais pjaustytas morkas ir agurkus.
- Apkeptas daržoves iš keptuvės sudedame tiesiai į verdantį puodą, paverdame 10min.
- Suberiame pjaustytą vištieną, pasūdome. Paverdame dar porą minučių, nukaičiame.
- Į sriubą suberiame smulkintus krapų lapelius ir išspaustas citrinos sultis, išmaišome.
- Pateikiame su šaukštu grietinės.