Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Raugintų agurkų šiupinys - rasolnykas" from Valgiai.lt

Raugintų agurkų šiupinys - rasolnykas

Produktai

Gamyba

  1. Iš vištienos išverdame sultinį (aprašymą rasite kategorijoje "sultiniai").
  2. Vištieną atvėsiname, atskiriame mėsą ir ją susmulkiname kubeliais.
  3. Perlines kruopas verdame atskirai 50min., vandenį nupilame.
  4. Bulves nulupame, supjaustome kubeliais.
  5. Į verdantį sultinį beriame perlines kruopas ir bulves, uždengiame ir verdame ant vidutinės ugnies.
  6. Kol bulvės verda keptuvėje su šlakeliu aliejaus ~3min. pakepame kubeliais pjaustytas morkas ir agurkus.
  7. Apkeptas daržoves iš keptuvės sudedame tiesiai į verdantį puodą, paverdame 10min.
  8. Suberiame pjaustytą vištieną, pasūdome. Paverdame dar porą minučių, nukaičiame.
  9. Į sriubą suberiame smulkintus krapų lapelius ir išspaustas citrinos sultis, išmaišome.
  10. Pateikiame su šaukštu grietinės.