Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Greitas sultinys: court bouillon" from Valgiai.lt
Greitas sultinys: court bouillon
Produktai
- 125g plonom skiltelėm pjaustytų morkų
- 125g žiedais pjaustytų svogūno galvų
- 1 bouqet garni (ryšulėlis iš petražolių, čiobrelių, lauro lapų ir poro)
- 12 gramų rupios druskos
- 1/2 šaukštelio kadagio uogų
- 1 šaukštelis pipirų grūdelių
- 1 litras vandens
- 100ml baltojo sauso vyno arba 50ml baltojo vyno acto
Gamyba
- Visus produktus sudėkite į puodą.
- Puodą statykite ant ugnies ir užkaiskite.
- Prieš užverdant nurinkite puteles, jei tokių bus - sultinys turi būti kuo skaidresnis.
- Sumažinkite ugnį, virkite 15min.
- Nukaiskite ir kuo greičiau atvėsinkite.
- Išimkite bouqe garni.