Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Daržovių sultinys bouillon de légumes" from Valgiai.lt
Daržovių sultinys bouillon de légumes
Produktai
- 1 poro stiebas
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 2 morkos
- 3 saliero stiebai
- 3 nedidelės ropės
- 5 gvazdikėliai
- 5 juodųjų pipirų žirneliai
- bouquet garni
- druska
Gamyba
- Ropes ir svogūną nulupkite, morkas nuskuskite, viską nuplaukite po šaltu vandeniu.
- Gvazdikėlius įbeskite į svogūną, taip juos bus lengviau išimti išvirus.
- Likusias daržoves stambiai supjaustykite.
- Viską sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Vandens turi būti tiek, kad vos apsemtų daržoves.
- Statykite puodą ant ugnies, palaukite kol užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite ant vidutinės ugnies uždengę 30min.
- Suberkite juoduosius pipirus, šiek tiek pasūdykite, sumažinkite ugnį iki mažiausios įmanomos ir virkite uždengę dar 60min.
- Prabėgus virimo laikui puodą nukaiskite, su kiaurasamčiu išimkite svogūną su gvazdikėliais, bouquet garni ir stambius daržovių gabalus.
- Likusį sultinį nukoškite per tankų tinklelį į kitą indą.