Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Rudasis vištienos sultinys" from Valgiai.lt
Rudasis vištienos sultinys
Produktai
- 500g vištienos kaulų su mėsos likučiais
- 1 morka, susmulkinta kubeliais
- 1 svogūno galva, susmulkinta
- 500ml jautienos arba veršienos sultinio
- 1 šaukštas su kaupu pomidorų pastos
- 2 skiltelės česnako, perpjautos išilgai
- bouquet garni (ryšulėlis iš poro ir lauro lapų, čiobrelių ir petražolių)
- aliejaus kepimui
Gamyba
- Dideliame puode ar prikaistuvyje įkaitiname aliejų.
- Įkaitus jame apkepame vištienos kaulus su mėsa, kad jie dailiai apskrustų iš visų pusių
- Beriame morkas ir svogūną, pamaišome, pakepame 5min.
- Pilame sultinį ir mediniu kotu nugramdome viską, kas prilipo prie dugno.
- Jei sultinio trūksta, galima papildyti vandeniu - kaulai privalo būti vos apsemti.
- Kai sultinys užvirs dedame česnaką, pomidorų pastą ir bouquet garni, sumažiname ugnį.
- Uždengiame ir leidžiame pavirti ant ramios ugnies 30-40min.
- Nukaičiame nuo ugnies, išimame kaulus, nukošiame sultinį į švarų puodą.