Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Aitri raudonoji sriuba" from Valgiai.lt
Aitri raudonoji sriuba
Produktai
- 800ml konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
- 3 didelės morkos, supjaustytos kubeliai
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas kubeliais
- 8-10 česnako skiltelių, perpjautų per pusę.
- 1l daržovių sultinio arba vandens
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 1 šaukštas raudonojo kario pastos
- truputį raudonos aitriosios paprikos dribsnių
- 1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
- 1 šaukštelis džiovinto baziliko
- 2 šaukštai saldžiojo čili padažo (nebūtinai)
- druskos, juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus kepimui
Gamyba
- Puode įkaitintame aliejuje apkepami svogūnai ir morkos ~10min
- Beriami visi prieskoniai, išskyrus druską, ir pamaištant kepami dar minutę, kad pasklistų aromatas.
- Pilami pomidorai, dedama pomidorų ir kario pastos, išmaišoma ir pakaitinama 5-10min.
- Pilamas sultinys, leidžiama užvirti, paverdama ant lėtos ugnies kol morkos taps minkštos.
- Puodas nukaičiamas, viskas sutrinama rankiniu blenderiu. Paragaujama ir sūdoma pagal skonį.
- Pateikiama įmaišius pesto arba pašlaksčius balzamiko kremu su trumais.
- Tinka šviesios duonos skrebučiai ar bruschetta patrinta česnaku.