Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Aitri raudonoji sriuba" from Valgiai.lt

Aitri raudonoji sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Puode įkaitintame aliejuje apkepami svogūnai ir morkos ~10min
  2. Beriami visi prieskoniai, išskyrus druską, ir pamaištant kepami dar minutę, kad pasklistų aromatas.
  3. Pilami pomidorai, dedama pomidorų ir kario pastos, išmaišoma ir pakaitinama 5-10min.
  4. Pilamas sultinys, leidžiama užvirti, paverdama ant lėtos ugnies kol morkos taps minkštos.
  5. Puodas nukaičiamas, viskas sutrinama rankiniu blenderiu. Paragaujama ir sūdoma pagal skonį.
  6. Pateikiama įmaišius pesto arba pašlaksčius balzamiko kremu su trumais.
  7. Tinka šviesios duonos skrebučiai ar bruschetta patrinta česnaku.