Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Kreminė šparagų sriuba" from Valgiai.lt
Kreminė šparagų sriuba
Produktai
- 2 šaukštai sviesto
- svogūno galva
- 2 saliero stiebai
- 400g bulvių
- 400g šparagų stiebų
- 400g pievagrybių
- valgomasis šaukštas žaliojo kario pastos
- 400ml skardinė kokoso pieno
- 2l sultinio arba vandens
- druskos pagal skonį
- citrinos pateikimui
Gamyba
- Puode ištirpdome sviestą ir jame apkepame smulkintą kubeliais svogūną ir salierą
- Tuo metu susmulkiname pievagrybius ir dedame į puodą apkepimui
- Kol kepa grybai - nulupame ir kubeliais supjaustome bulves, dedame į puodą, išmaišome
- Bulves nuolat pamaišydami apkepame 5-8min.
- Dedame kario pastą, pamaišome ir šiek tiek pakaitiname, kad pasklistų aromatas
- Pilame šiek tiek sultinio, su mentele nugramdome viską, kas prikepė prie puodo dugno
- Pilame likusį sultinį ir kokoso pieną
- Beriame susmulkintus šparagus ir pamaišydami verdame ant mažos ugnies, kol bulvės išvirs ir taps birios.
- Puodo turinį susmulkiname rankiniu blenderiu iki vientisos kreminės masės
- Sūdome pagal skonį, pateikiame su skiltele citrinos pašlakstymui