Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Trinta marinuotų burokėlių sriuba" from Valgiai.lt
Trinta marinuotų burokėlių sriuba
Produktai
- 0,5l konservuotų burokėlių obuolių sultyse
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 1/2 aitriosios paprikos ankšties be sėklų
- 1 vidutinė morka, stambiai sutarkuota
- 1l sultinio
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- druskos, juodųjų pipirų ir citrinos sulčių pagal skonį
- grietinės ir šoninės pateikimui
Gamyba
- Storadugniame puode ant aliejaus apkepiname smulkintas daržoves
- Dedame pomidorų pastą, pamaišome ir šiek tiek pakepiname
- Verčiame burokėlius iš stiklainio, supilame sultinį ir užvirus neskubriai verdame 10-15min.
- Kol puodas verda šoninę supjaustome mažais kubeliais ir pakepame ant keptuvės, kad nutekėtų taukai ir šoninė virstų traškiais spirgučiais
- Spirgučius išimame iš riebalų ir išberiame ant popierinio rankšluosčio apdžiovinimui
- Sūdome sriubą, gardiname pipirais ir keliais šlakeliais citrinos sulčių
- Nukaičiame, puodo turinį pertriname rankiniu blenderiu
- Nedelsiant pateikiame pagardindami šaukštu grietinės ir užbarstydami keptos šoninės