Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Trinta morkų sriuba" from Valgiai.lt
Trinta morkų sriuba
Produktai
- 1kg morkų
- 1 svogūnas
- 3-5 česnako skiltelės
- 2 saliero stiebkočiai
- 1-1,5l vištienos arba daržovių sultinio
- alyvuogių aliejaus
- druskos, maltų juodųjų pipirų
- mėgiamų prieskonių
Gamyba
- Svogūną nulupame, supjaustome plunksnelėmis.
- Morkas nuplauname, nupjauname galus, supjaustome nelabai stambiais gabalėliais.
- Saliero stiebkočius nuplauname ir pasmulkiname kaip morkas.
- Česnako skilteles tiesiog nulupame.
- Visas šias daržoves dedame į indą, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir paskleidžiame kepimo inde.
- Indą pašauname į +200C orkatę ir kepame daržoves ~30min. kol jos pradės dailiai skrusti.
- Daržoves išimame iš orkaitės, suberiame į verdantį sultinį kartu su prieskoniais ir paverdame, kol morkos galutinai suminkštės.
- Puodą nukaičiame, viską susmulkiname rankiniu blenderiu kol neliks pavienių stambių gabalėlių.
- Paragaujame ar netrūksta druskos ir pateikiame.
- Gardiname grietinėle arba riebiu pienu.