Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Vichyssoise" from Valgiai.lt
Vichyssoise
Produktai
- 250g. pusžiedžiais supjaustyto poro koto
- 250g. nuluptų ir kubeliais supjaustytų bulvių
- 1 svogūno galva, nulupta ir pasmulkinta
- 50g sviesto
- 200ml riebios grietinėlės
- 1,5l vištienos sultinio
- druskos ir maltų pipirų pagal skonį
- kapotų laiškinių česnakų pateikimui
Gamyba
- Porą ir svogūną apkepame svieste kad neapskurstų, bet suminkštėtų.
- Beriame bulves, išmaišome, pilame sultinį ir verdame ant mažos ugnies 30min.
- Supilame grietinėlę, sūdome ir pipiriname.
- Pakaitiname kol pakils vienas - kitas burbuliukas ir nukaičiame.
- Susmulkiname blenderiu iki vientisos masės. Atvėsiname šaldytuve.
- Pateikiame užbarstę kapotais laiškiniais česnakais.