Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Trinta žiedinių kopūstų sriuba" from Valgiai.lt
Trinta žiedinių kopūstų sriuba
Produktai
- žiedinio kopūsto galva
- 1l vištienos sultinio
- žiupsnelis kario prieskonių, šiek tiek migdolo
- druskos
- česnakinių skrebučių
- šlakelio gardaus alyvuogių aliejaus
Gamyba
- Baltąją žiedinio kopūsto dalį (žiedyną) susmulkinti nedideliais gabalėliais.
- Suberti į užvirusį sultinį, paskaninti kario prieskoniais, virti, kol suminkštės.
- Puodo turinį gerai pertrinti su smulkintuvu arba išmaišyti virtuviniame kombaine iki kreminės masės.
- Supilti atgal į puodą, pakaitinti iki virimo, pagardinti muskato riešutu, pasūdyti pagal skonį.
- Pateikti karštą, pabarsčius česnakiniais skrebučiais ir pašlaksčius alyvuogių aliejumi.