"Aksominė saldžiųjų paprikų sriuba" from Valgiai.lt
Aksominė saldžiųjų paprikų sriuba
Produktai
1kg raudonųjų saldžiųjų paprikų (5-6vnt)
2 apelsinai
druskos
alyvuogių aliejaus
baltos duonos skrebučių pateikimui
Gamyba
Paprikas ir apelsinus nuplaukite, nusausinkite.
Paprikoms išimkite kotelius bei sėklalizdžius ir supjaustykite gabaliukais.
Plačiame puode ar keptuve įkaitinkite kelis šaukštus gero alyvuogių aliejaus ir suberkite paprikas.
Smulkia tarkute nutarkuokite pusės apelsino žievelės oranžinę dalį ir suberkite į paprikas.
Pasūdykite, pamaišykite ir uždenkite dangčiu.
Kai iš po dangčio ims kilti garai - sumažinkite kaitrą iki minimalios ir palikite uždengtą troškintis 18min.
Tuo metu pasiruoškite skrebučių: senstelėjusią baltą duoną supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepkite keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus kelias minutes, kol skrebučiai dailiai paruduos.
Išspauskite apelsinų sultis, jų tui gautis 180-200ml.
Paprikas dėkite į blenderį ir gerai susmulkinkite. Supilkite apelsinų sultis ir dar pamaišykite.
Gautą masę nukoškite per virtuvinį sietelį į puodą, kad neliktų nesusmulkintų gabaliukų.
Šiek tiek pakaitinkite, paragaukite ir jei reikia - pasūdykite.
Pateikite plačiose lėkštėse pabarstę duonos skrebučiais ir kapotais prieskoniniais žalumynais.