Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Karališka žuvienė" from Valgiai.lt
Karališka žuvienė
Produktai
- 1,5l vištienos sultinio
- 2 stambios bulvės
- 1 morka
- 1 didelis sunokęs pomidoras
- 300g šviežios lašišos be odos ir kaulų
- 200g nuluptų ir sušaldytų krevečių
- Prieskoniniai žalumynai: laiškinis česnakas, petražolės lapeliai, krapai
- Druska, juodieji pipirai
- 40ml degtinės
Gamyba
- Užverdame sultinį, į jį beriame labai mažais kubeliais pjaustytas morkas, paliekame virti;
- Kol morkos verda - bulves supjaustome mažais kubeliais, beriame į puodą;
- Pomidorui nulupame odelę, supjaustome mažais kubeliais, beriame į puodą;
- Kubeliais pjausotme ir lašišą, vidutinio dydžio - kad būtų malonūs valgyti, bet nepervirtų ir nebyrėtų;
- Jeigu prieskoniniai žalumynai džiovinti - beriame juos dabar, kartu su lašiša;
- Užvirus sriubai beriame krevetes, pabarstome druska, pipirais;
- Jeigu prieskoniai švieži - nurenkam lapelius nuo kotelių ir sukapojam kuo smulkiau;
- Beriame į užvirusį puodą, paragaujame ar netrūksta druskos, supilame degtinę;
- Leidžiame pavirti apie minutę neuždengtu dangčiu, išjungiame ugnį ir uždengiame dangtį. Sriuba išvirta.