Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Sūrio ir alaus sriuba" from Valgiai.lt
Sūrio ir alaus sriuba
Produktai
- 2 šaukštai sviesto
- 3 šalotai arba saldieji svogūnai
- 1 geltonasis svogūnas
- 2 šaukštai su kaupu miltų
- 500ml daržovių sultinio
- 1 stiklinė pieno
- 300g brandito Čederio sūrio
- 100g. Gorgonzolos sūrio
- druskos / juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis kario prieskonių
- 200ml ryškaus, apyniuoto alaus
Gamyba
- Morką sutarkuojame, svogūnus susmulkiname labai mažais kubeliais.
- Plačiame prikaistuvyje arba keptuvėje aukštais kraštais ištirpiname sviestą ir beriame smulkintas daržoves.
- Troškiname pamaišydami ant vidutinės ugnies ~4min. kol daržovės suminkštės.
- Beriame miltus, gerai išmaišome, kad visos daržovės jais apliptų ir pakaitiname dar 2min.
- Beriame druską, pipirus, kario prieskonius, pilame sultinį ir pieną.
- Gerai pamaišome iki vientisos masės be sulipusių gumuliukų, mediniu šaukštu nuo dugno nugramdome viską, kas prilipo.
- Paverdame kartais pamaišant iki sriuba gerai sutirštės - 8..10min.
- Beriame smulkintą Čederio sūrį, pilame alų, maišome kol sūris pilnai ištirps ir paverdame dar 1min. kad išgaruotų alkoholis.
- Pateikiame apibarstę plėšyta Gorgonzola ir traškia duona.