Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Sūrio ir alaus sriuba" from Valgiai.lt

Sūrio ir alaus sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Morką sutarkuojame, svogūnus susmulkiname labai mažais kubeliais.
  2. Plačiame prikaistuvyje arba keptuvėje aukštais kraštais ištirpiname sviestą ir beriame smulkintas daržoves.
  3. Troškiname pamaišydami ant vidutinės ugnies ~4min. kol daržovės suminkštės.
  4. Beriame miltus, gerai išmaišome, kad visos daržovės jais apliptų ir pakaitiname dar 2min.
  5. Beriame druską, pipirus, kario prieskonius, pilame sultinį ir pieną.
  6. Gerai pamaišome iki vientisos masės be sulipusių gumuliukų, mediniu šaukštu nuo dugno nugramdome viską, kas prilipo.
  7. Paverdame kartais pamaišant iki sriuba gerai sutirštės - 8..10min.
  8. Beriame smulkintą Čederio sūrį, pilame alų, maišome kol sūris pilnai ištirps ir paverdame dar 1min. kad išgaruotų alkoholis.
  9. Pateikiame apibarstę plėšyta Gorgonzola ir traškia duona.