Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Lašišos miso su daržovėmis" from Valgiai.lt

Lašišos miso su daržovėmis

Produktai

Gamyba

  1. Sriuba išverda gan greitai, todėl viską pasiruošiame iš anksto: imbierą nulupame ir supjaustome juostelėmis, ridikėlius - šiaudeliais, svogūnų laiškus susmulkiname, brokoliui nupjauname žiedynus ir supjaustome juostelėmis, špinatus nuplauname ir paliekame nuvarvėti kiaurasamtyje, aitriąją papriką su visomis sėklomis supjaustome žiedeliais.
  2. Imame puodą, kurio dugno plotas yra vos didesnis už lašišos gabaliuką. Pilame sultinį, dedame miso ir užkaičiame. Maišome, kol miso ištirpsta, sudedame imbierą ir aitriąją papriką.
  3. Užvirus į sultinį dedame visą lašišos gabaliuką oda žemyn, sumažiname ugnį ir lėtai verdame. Jeigu skystis pilnai neuždengia lašišos - nuolat laistome ją verdančiu sultiniu.
  4. Po 5-7min. virimo lašišą plačios mentelės pagalba atsargiai išimame ir dedame į gilią lėkštę, palaistome sultiniu, kad neišdžiūtų, atidedame į šoną.
  5. Sultinį per sietelį nukošiame į kitą puodą; imbieras ir paprika jau atliko savo darbą - mums jų nebereikia.
  6. Sumetame pjaustytus brokolius, užverdame, paverdame 2 minutes.
  7. Suberiame špinatų lapus, nukaičiame puodą, špinatus įmaišome į sultinį - nuo karščio jie suminkštėja ir tuoj pat sukrenta.
  8. Pravėsusią lašišą tiesiog padedame ant delno oda į viršų, kita ranka (pradėdami nuo kampo) atsargiai nulupame odą. Lašišą pirštais susmulkiname stambiais gabalais. Ji turi būti biri, bet sultinga.
  9. Pateikiame: į pašildytų sriubinių lėkščių ar plačių dubenėlių dugną beriame žiupsnį ridikėlių šiaudelių, ant jų dedame lašišos, ant jos - iš puodo išgriebtų daržovių.
  10. Ant daržovių pilame karštą sultinį, kuris sušildo lašišą ir ridikėlius, užbarstome dar ridikėlių šiaudelių ir smulkintų svogūnų laiškų. Iškart pateikiame.