Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Lašišos sriuba Lohikeitto" from Valgiai.lt
Lašišos sriuba Lohikeitto
Produktai
- 300g. lašišos file be odos ir kaulų, supjaustyta stambiais kubeliais
- 1 poras
- 1 didelė morka
- 4 bulvės
- 1l žuvies sultinio arba vadens
- 60g sviesto
- 250ml pieno arba neriebios grietinėlės
- pundelis krapų šakelių
- druskos, maltų baltųjų pipirų
Gamyba
- Storadugniame puode ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą ir apkepame smulkintą porą.
- Pilame sultinį arba vandenį, beriame smulkiai supjaustytą morką ir vidutinio dydžio kubeliais pjaustytas bulves.
- Verdame 10min ant vidutinės ugnies.
- Dedame lašišą, pilame pieną, beriame druską ir pipirus, atsargiai išmaišome ir verdame dar 5-7min.
- Kai bulvės taps birios sriubą nukaičiame, leidžiame pabręsti ~10min. ir patiekiame plačiose lėkštėse, apibarstydami kapotais krapais.