Vidurvasaris, viskas auga ir žaliuoja it pašėlę. Cukinijos – ne išimtis. Tačiau aš vis dar laikausi ir niekam nebandau jų iškišti, o gaminu pats ir dairausi naujų receptų.

Šį kartą tai bus užkandis, ir dar įdomiau – jis bus saldus.

Cukinijų keksiukai

  • 400g tarkuotų šviežių cukinijų
  • 250g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 2 kiaušiniai
  • 50g cukraus
  • 50ml rapsų aliejaus
  1. Tarkuotas cukinijas pabarstome druska, po 5 min nuspaudžiame sultis.
  2. Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
  3. Kitame dubenyje (arba mikseryje) sumaišome kiaušinius, cukrų, aliejų.
  4. Mišinį supilame į dubenį su miltais, sudedame tarkuotas ir nuspaustas cukinijas ir įmaišome mentele ar šaukštu.
  5. Dedame į keksiukų formeles ir kepame 200C orkaitėje 25min.
  6. Kepimo pabaigoje keksiukai turi atrodyti rusvi, dailiai paskrudę.
  7. Iškepus keksiukus atvėsiname, tik tada pateikiame.

Ir žinote ką? Tai visai neblogai! Cukinijų dėka keksiukai gaunasi drėgni, purūs, skalsūs.

Be to skonis yra malonus, nesudėtingas. Puikus užkandis kitos dienos pusryčiams prie kavos ar arbatos puodelio.

Arba tai puikūs keksiukai įsidėti į kelionę ar darbą kaip lengvas užkandis.

Taigi kol kas kova atrodo taip: aš 2 : 0 cukinijos. Nepasiduodu!

Iš paminėtų produktų iškepsite 8 keksiukus, bet aš rekomenduoju iškart kepti dvigubą kiekį.

Skanaus!