Agurkus sudedame į dubenį, užberiame smulkintus svogūnų laiškus, užpilame actu ir aliejumi su prieskoniais.
Išmaišome, kad aliejus padengtų visus agurkus ir svogūnų laiškus tolygiai.
Uždengiame, dedame į šaldytuvą bent 15min.
Jogurtą dedame į dubenį, įspaudžiame citrinos sultis ir užtarkuojame geltonąją žievelės dalį, truputį pasūdome, pabarstome maltais juodaisiais pipirais.
Smulkiai sukapojame krapus, mėtų lapelius ir petražoles.
2/3 žalumynų suberiame į jogurtą, pašlakstome alyvuogių aliejumi - kokius 2..3 šaukštus ir gerai viską išmaišome.
Imame didelę, gilią lėkštę, į ją supilame jogurto ir žalumynų mišinį.
Ant viršaus kiauru šaukštu (idant nuvarvėtų skysčio perteklius) dedame agurkus ir svogūnus.
Viską užbarstome likusiais kapotais žalumynais ir nedelsiant patiekiame.