Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Aštrios agurkų salotos su jogurtu" from Valgiai.lt

Aštrios agurkų salotos su jogurtu

Produktai

Gamyba

  1. Agurkus nuplauname, nupjauname jiems galiukus, pjauname išilgai į 4 dalis ir dar skersai per pusę.
  2. Dedame į dubenį, pabarstome druska ir išmaišome, kad druska patektų ant jų visų.
  3. Perpilame į kiaurasamtį ir paliekame varvėti.
  4. Nedideliame puodelyje ar prikaistuvyje pakaitinam 50ml aliejaus (nereikia stipriai, kad nerūktų) ir suberiame kumino bei kalendros miltelius.
  5. Maišydami pakaitiname apie minutę, nukaičiame suberiame paprikos dribsnius, įmaišome, paliekame atvėsti.
  6. Agurkus sudedame į dubenį, užberiame smulkintus svogūnų laiškus, užpilame actu ir aliejumi su prieskoniais.
  7. Išmaišome, kad aliejus padengtų visus agurkus ir svogūnų laiškus tolygiai.
  8. Uždengiame, dedame į šaldytuvą bent 15min.
  9. Jogurtą dedame į dubenį, įspaudžiame citrinos sultis ir užtarkuojame geltonąją žievelės dalį, truputį pasūdome, pabarstome maltais juodaisiais pipirais.
  10. Smulkiai sukapojame krapus, mėtų lapelius ir petražoles.
  11. 2/3 žalumynų suberiame į jogurtą, pašlakstome alyvuogių aliejumi - kokius 2..3 šaukštus ir gerai viską išmaišome.
  12. Imame didelę, gilią lėkštę, į ją supilame jogurto ir žalumynų mišinį.
  13. Ant viršaus kiauru šaukštu (idant nuvarvėtų skysčio perteklius) dedame agurkus ir svogūnus.
  14. Viską užbarstome likusiais kapotais žalumynais ir nedelsiant patiekiame.