Karštis visai neslūgsta ir net prognozės nieko paguodžiančio nežada. Valgyt gaminti nesinori visai, bet valgyti kažką reikia. Idealu, jei tai būtų lengvai pagaminama ir lengvai įsisavinama.

Tam puikiai tiks skumbrės paštetas. Tiesa, originaliame recepte reikia pirkti šviežią skumbrę, ją darinėti, tada virti, tada nukaulinti mėsą ir tik jau tada naudoti pašteto gamybai. Aš nutariau praleisti šį etapą, nes nukaulinimo ir terminio apdorojimo veiksmus puikiai atlieka žuvų perdirbimo fabrikai. O mums belieka nusipirkti aliejuje konservuotą skumbrę. Štai ją ir naudosime, tik be aliejaus – jį reikia nupilti.

Produktai

200g. konservuotos skumbrės aliejuje
2 kietai virti kiaušiniai
1 morka
1 svogūno galva
aliejaus kepimui

Gamyba

Morką ir svogūną nulupame, pasmulkiname plonomis skiltelėmis ir apkepame ant aliejaus, kad morka suminkštėtų.
Skumbrę nusausiname, dedame į blenderio indą. Nulupame kiaušinius, supjaustome ir suberiame ant skumbrės.
Dar sudedame apkeptą morką ir svogūną.
Viską susmulkiname rankiniu blenderiu iki vientisos dailios masės. Dedame į šaldytuvą, kad gerai atvėstų.

Tai tiek tos gamybos, padarę per pietus vakare jau mėgausitės gerai atvėsusiu paštetu. Tiesa, aš į šį paštetą dar įdedu 100g konservuotų menkės kepenėlių. Jos paštetui suteikia savito skonio ir maistingumo. Tačiau jos tikrai nėra privalomos ir paštetas bus kuo puikiausias ir be jų.

Vakare, kai saulė nusileis ir oras taps bent šiek tiek gaivesnis plonomis riekelėmis papjaustykite bagetę, ant jų tepkite gerai atvėsintą paštetą ir valgykite su šviežiai paraugtais agurkais.

Skanu, sveika, maistinga ir lengvai įsisavinama. Puikus užkandis kai norisi paprasto ir nemėsiško maisto.

Skanaus! 🙂