Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Grikių užkandis su baravykais" from Valgiai.lt

Grikių užkandis su baravykais

Produktai

Gamyba

  1. Grikius užpilame karštu vandeniu ir paliekame valandą brinkti.
  2. Po valandos vandens likutį nupilame, užverdame sultinį, suberiame mirkytus grybus ir užvirus verdame 5min.
  3. Nukaičiame, paliekame su uždengtu dangčiu bręsti.
  4. Keptuvėje ištirpiname sviestą (galima su šlakeliu aliejaus) ir jame apkepame kubeliais pjaustytą svogūną.
  5. Beriame labai smulkintą česnaką, pamaišome, kepame dar minutę.
  6. Beriame plonomis riekelėmis pjaustytus baravykus, maišydami kepame porą minučių.
  7. Gardiname juos pipirais ir keliais šlakeliais sojos padažo. Pilame grietinėlę, išmaišome.
  8. Nukaičiame. Į lėkštę dedame grikius, jų centre baravykų kupstelį ir apibarstome petražolėmis, nedelsiant patiekiame.