Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Grikių užkandis su baravykais" from Valgiai.lt
Grikių užkandis su baravykais
Produktai
- 1 stiklinė grikių
- 1 stiklinė vištienos sultinio
- 50g sviesto
- 5 baravykai
- 1 raudonasis svogūnas
- 1 česnako skiltelė
- 100ml riebios grietinėlės
- maltų juodųjų pipirų ir sojos padažo
- kapotų petražolių lapelių pateikimui
Gamyba
- Grikius užpilame karštu vandeniu ir paliekame valandą brinkti.
- Po valandos vandens likutį nupilame, užverdame sultinį, suberiame mirkytus grybus ir užvirus verdame 5min.
- Nukaičiame, paliekame su uždengtu dangčiu bręsti.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą (galima su šlakeliu aliejaus) ir jame apkepame kubeliais pjaustytą svogūną.
- Beriame labai smulkintą česnaką, pamaišome, kepame dar minutę.
- Beriame plonomis riekelėmis pjaustytus baravykus, maišydami kepame porą minučių.
- Gardiname juos pipirais ir keliais šlakeliais sojos padažo. Pilame grietinėlę, išmaišome.
- Nukaičiame. Į lėkštę dedame grikius, jų centre baravykų kupstelį ir apibarstome petražolėmis, nedelsiant patiekiame.