Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Svogūnų laiškų keksas su šonine ir kietuoju sūriu" from Valgiai.lt
Svogūnų laiškų keksas su šonine ir kietuoju sūriu
Produktai
- 3 kiaušiniai
- 100ml alyvuogių aliejaus
- 100ml pieno
- 200g miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 100g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- 100g mažais kubeliais pjaustytos rūkytos šoninės ar kumpelio
- sauja svogūnų laiškų
- druskos, maltų juodųjų pipirų (ar kitų mėgiamų prieskonių, kuriuos dedate į nesaldžius pyragus)
Gamyba
- Virtuvinio kombaino pagalba išmaišome kiaušinius, aliejų ir pieną
- Kol mišinys plakasi atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir sūrį
- Po truputį juos suberiame į kombainu maišomą skystį
- Sūdome, barstome pipirus ar prieskonius
- Beriame šoninę ir smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus
- Palaukiame, kol viskas tolygiai įsimaišys ir gautą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą
- Kepame +180C kaitrumo orkaitėje 40-45min. kol kekso paviršius dailiai apskrus ir parusvės
- Išėmę leidžiame kiek pravėsti, išimame iš formos, pjaustome riekelėmis.
- Tinka valgyti dar karštą ir jau atvėsusį, abiem atvejais gardus.