Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Kreminė pasta su vištiena ir grybais" from Valgiai.lt
Kreminė pasta su vištiena ir grybais
Produktai
- 700g vištos krūtinėlės ar vidiėns file
- 500g pievagrybių
- 200g tarkuoto kietojo sūrio
- 200ml grietinėlės
- 2 smulkiai kapotų svogūnų
- 4 smulkintų česnako skiltelių
- 600-1000ml sultinio
- 400g pakelis makaronų (tiks bet kurie, ką turite)
- Taurė baltojo vyno, jei turite
- aliejaus kepimui
- druskos, juodųjų maltų pipirų
- kapotų petražolių pateikimui
Gamyba
- Imam didelį puodą, kaičiam ant ugnies, šlakstome aliejumi.
- Vištieną pjaustome nedideliais kubeliais, beriame į įkaitusį aliejų.
- Sūdome, gardiname pipirais, jei norite - kario prieskoniais.
- Maišome, kad neprikeptų ir paskrudus imame lauk, atidedame.
- Į puodą beriame česnaką ir svogūną, maišydami kepame ant didelės kaitros.
- Pradėjus gelsti beriame smulkintus pievagrybius, maišome, apkepame.
- Apkepus pievagrybius pilame vyną ir šiek tiek nugariname, kartu nugramdydami viską nuo dugno.
- Grąžiname vištieną su visomis sultimis iš lėkštės, pilame sultinį, kad viską gerai apsemtų.
- Beriame makaronus, uždengiame ir verdame nurodytą ant makaronų pakelio laiką, kad makaronai beveik išvirtų.
- Kai makaronai būna beveik išvirę pilame grietinėlę, beriame sūrį ir nukaičiame puodą.
- Viską maišome iki vientisos masės, kurią apjungia ištirpęs sūris.
- Ragaujame, jei trūksta - pasūdome, jei ne - beriame petražoles ir įmaišome.
- Dedame į lėkštes ir papildomai užbarstome tarkuotu kietuoju sūriu.