Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Vištiena sojos padaže" from Valgiai.lt

Vištiena sojos padaže

Produktai

Gamyba

  1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite imbierą ~30 sekundžių.
  2. Įmeskite dvi saujas smulkintų svogūnų laiškų ir pakepkite dar 30 sekundžių.
  3. Supilkite sojos padažą, ryžių vyną, vandenį, suberkite cukrų, druską, žvaigždanyžius.
  4. Maišykite kol užvirs, kad cukrus ištirptų ir nugaruotų alkoholis.
  5. Užvirus atsargiai sudėkite vištieną ar nepjaustytą viščiuką.
  6. Palaukite kol užvirs, sumažinkite kaitrą ir leiskite lėtai virti apie 40min.
  7. Kai mėsa suminkštės ir taps lengvai plėšoma išimkite ją ant didelės lėkštės ar padėklo ir leiskite pravėsti.
  8. Kol mėsa vėsta karts nuo karto pašlakstykite ją padažu iš puodo.
  9. Mėsą suplėšykite arba supjaustykite plonomis juostelėmis ir pateikite su ryžiais arba ryžių makaronais.
  10. Užbarstykite kapotais svogūnų laiškais.