Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Vištiena sojos padaže" from Valgiai.lt
Vištiena sojos padaže
Produktai
- 1,2kg. vištienos ketvirčių arba vienas viščiukas
- 2 šaukštai aliejaus
- nuluptas ir supjaustytas nykščio dydžio imbiero gabaliukas
- laiškinių svogūnų su baltąja stiebo dalimi
- 3-4 žvaigždanyžiai
- 300ml ryžių vyno
- 600ml sojos padažo
- stiklinė rudojo cukraus
- 2 šaukšteliai druskos
- 1,5-2l vandens
Gamyba
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite imbierą ~30 sekundžių.
- Įmeskite dvi saujas smulkintų svogūnų laiškų ir pakepkite dar 30 sekundžių.
- Supilkite sojos padažą, ryžių vyną, vandenį, suberkite cukrų, druską, žvaigždanyžius.
- Maišykite kol užvirs, kad cukrus ištirptų ir nugaruotų alkoholis.
- Užvirus atsargiai sudėkite vištieną ar nepjaustytą viščiuką.
- Palaukite kol užvirs, sumažinkite kaitrą ir leiskite lėtai virti apie 40min.
- Kai mėsa suminkštės ir taps lengvai plėšoma išimkite ją ant didelės lėkštės ar padėklo ir leiskite pravėsti.
- Kol mėsa vėsta karts nuo karto pašlakstykite ją padažu iš puodo.
- Mėsą suplėšykite arba supjaustykite plonomis juostelėmis ir pateikite su ryžiais arba ryžių makaronais.
- Užbarstykite kapotais svogūnų laiškais.