Braškių sezonas trumpas, tačiau ryškus: dažniausiai būna karšta (kaip dabar), žalia, ilgos dienos, trumpos naktys, ir geriausi mūsų vakarai (C). Dabar ant bangos maistas gamtoje, o jei ne gamtoje tai bent lauke, kur net iš ofisų ištrūkę žmonės pavėsyje kramsnoja kokias daržoves ar lengvus užkandžius.

Kadangi braškių sezonas trumpas, todėl reikia gaudyti momentą ir mėgautis jomis visomis įmanomomis formomis. Ir kai viską išbandysite – pasigaminkite braškių sriubos. Su kitomis uogomis. Ir su ledais, grietininiais ar karameliniais… Na negi nevilioja?

Braškių sriuba su ledais

  • 0,5kg beveik pernokusių braškių
  • 0,5l citrininio limonado (Sprite, 7UP, You name it..)
  • Sezoninių uogų - trešnių, šilauogių ar pan.
  • Plombyro arba karamelinių arba pistacijų ledų
  • keli lapeliai baziliko
  • keli lapeliai mėtų papuošimui
  1. Braškes nuplauname, nulupame lapelius, beriame į blenderio indą (kelias uogas atidedame serviravimui);
  2. Įmetame baziliko lapelius, užpilame limonadu;
  3. Viską kelias minutes blenderiuojame iki vientisos masės be uogų gabaliukų;
  4. Indą uždengiame ir padedame valandai į šaldytuvą atvėsti.
  5. Serviravimas:
  6. jei reikia - pasmulkiname turimas uogas, jei trešnės - išimame kauliukus,
  7. atvėsusį trintą mišinį išmaišome šaukštu, pilame į plačias lėkštes,
  8. dedame ledus - kubeliais ar rutuliukais - savo nuožiūra,
  9. apiberiame smulkintomis braškėmis, kitomis uogomis,
  10. papuošiame mėtų lapeliais, nedelsiant pateikiame.

Jei limonadas buvo labai šaltas – galima ir nevėsinti trintos masės, ji bus gana gaivi savaime.

O šiaip nėra ką daugiažodžiauti: sriuba – desertas. Ir sau ir svečiams. O labiausiai – vaikams.

Galima tokią ir žiemą sukonstruoti, perkant šaldytas braškes ir tuo metu esančius vaisius (persikus, mandarinus, nektarinus ar pan.). Bet čia jau tokia labai varginga versija.

O tikrai prabangi ji yra dabar, birželio mėnesį, kai dienos ilgos, naktys trumpos ir braškės tokios kvapnios! Nepražiopsokite vasaros! 🙂