Šiandien yra balandžio 13 d. Šio blog’o 9-asis gimtadienis. Vienok, jis nebus toks šventinis kaip ankstesni 8 gimtadieniai iki šiol.
Ištikimiausi šio tinklaraščio skaitytojai jau pastebėjo, kad nauji įrašai tapo labai reti ir rašymo dinamika stipriai sulėtėjo. Tam yra trys esminė priežastys.
Pirmoji:
Pradėjau rašyti tam, kad paskatinčiau gaminti namie. Manifestą išdėsčiau skiltyje „Apie projektą” ir jis buvo mano pagrindinė motyvacija rašyti. Dabar jau gamina visi. Net žymūs influenceriai pasakoja kaip jie nustojo užsakinėti pristatymą į namus ir gamina patys, taip sutaupydami krūvas pinigų. Tiesa, norint gaminti namuose šiais laikais privaloma turėti Air Fryer’į, bet tai jau visai kita istorija.
Antroji:
Žmonės nebeturi kantrybės skaityti. Jeigu prieš 5 ar daugiau metų parduodavo istorijos, tai dabar jos niekam nebėra įdomios. Žmonės nebemoka skaityti arba nebenori to daryti. Dabar visos kulinarinės mokyklos norėdamos pasiekti auditoriją privalo talpinti turinį TikToke, Instagram reels ar Youtube shorts. Nes turinys, ilgiau nei minutė, niekam neįdomus. Man šie trend’ai netinka, nepatinka, niekada nesivaikiau madų ir neketinu to daryti ateityje.
Trečioji:
Aš visa galva pasinėriau į sodybos reikalus, o ypač – į savo mylimą bitininkystę, todėl paieškoms, receptų patikroms, gamybai, fotografijai ir rašymui beveik nelieka nei laiko, nei sveikatos nei motyvacijos. Todėl pats sau nerandu atsakymo į klausimą kodėl turėčiau kažką daryti jei nenoriu.
Ką tai reiškia?
Projekto stabdymą neribotiems laikams. Pasiliksiu šį projektą kaip archyvinę medžiagą ar užrašų knygutę. Gal kartais papildysiu naujais receptais, jei bus verta. Arba ne. Matysim.
Dargi, jei yra entuziastų – galiu perleisti projektą į geras rankas. Turit idėjų branding’ui – galiu parduoti tik domeną. Toks, su tiek metų įdirbio, pakelėje nesimėto.
Svajojot apie panašų projektą? Parduosiu su visu turiniu (teisėmis) ir CEO įdirbiu. Galiu net su esama virtualke serveriai.lt. Liks tik persidaryt savo maniera ir tęsti. Rašykit regimantas(eta)gmail.com – padiskutuosim. Tik jei manot, kad susidomėsiu minimalios algos ekvivalentu, tai negaiškit nei savo nei mano laiko.
Tai kažkaip taip. Kaip kadaise dainavo A.Mamontovas: „jeigu buvo pirmas kartas – paskutinis irgi bus”.
O kaip bus – parodys laikas. Ačiū tau, mano ištikimas Skaitytojau, kad visą šį laiką buvai kartu, skaitei ir sekei. Juk Tau ir rašiau.
Ačiū!
pastaba: įrašo iliustraciją sukūrė AI ir tai dar viena priežastis nebetęsi savo veiklos. Niekam neberūpi originalūs šaltiniai.
Vyne Tu
Ačiū, Regi! Vis dar kai ką pasigaminu pagal tavo receptus. Sėkmės tau!
Regis
Ačiū!
Dolcezza
Linkiu kuo didziausios sekmes ir aciu, kad rasei ir dalinaisi! Vienas is mano megstamiausiu tinklarasciu, gaminau tikrai ne pagal visus receptus,bet perskaiciau absoliuciai visus ir butent – del istoriju! Matyt irgi esu seno sukirpimo 🙂
Regis
Ačiū, kad skaitėte.
Vita Jankovska
Labai gaila ir didžiausios sėkmės
Regis
Ačiū!
Vytautas Burinskas
Sekiau Jus nuo tada kai kėlėt turini apie alų. Labai gaila, laukdavau kiekvienos Jūsų istorijos, bet viskas turi pradžią, o lygiai taip pat ir pabaigą… Sekmės Jums.
Algimantas
Ačiū Jums, kad dalinotės savo receptais ir mintimis. Jūsų stilius man labai patiko ir tiko. Daug sužinojau ir išmokau. Sėkmės.
Regis
Ačiū, kad skaitote.
Rolandas
Aciu, Regi, uz turini. skaiciau tave nuo pirmuju irasu ir gaminau dauguma receptu. Mane cia atvede guglinimas apie sultinius, haha. Yra dar musu like, kurie skaito, kurie vartoja ilgesni turini ir reguliariai tikrina mylimus webus bei blogus. Vienok, didziausios sekmes naujuose projektuose ir jei rasysi apie sodybos projektus, bitininkyste, – pareklamuok juos. Vakare pakelisu taure konsome!
Giedrius
Kaip gaila… Visada… kai pritrūksta įdėjų čia užsuku. Praverčiu ir senus puslapius vis kas kartą atrasdamas kažką naujo. Sėkmės Jums!