Ryžių virimas, rodos, paprastas dalykas. Tačiau tuo pat metu retas moka išvirti ryžius taip, kad jie būtų purūs, nepervirti, nesulipę, nekieti, tinkami tolimesnių patiekalų gamybai.

Pasiknisus internetuose galima rasti begalę patarimų kaip tą reikia daryt: rekomenduojama ryžius perplauti, kažkas siūlo juos mirkyti, naudoti skirtingą kaitrą skirtingu virimo metu, skirtingą virimo laiką ir t.t. Žinau, mat pats esu visa tai skaitęs ir bandęs. Kažkas pasiteisino, kažkas – ne, kažkas – ne visada.

Žinoma, visada puikiai pavyks iširti ryžius tuirnt elektrinį puodą ryžoams virti. Juk puodas tam ir sukurtas, kad darytų tik vieną funkciją ir tobulai. Tačiau toks puodas turi du trūkumus: pirmas – esminis – jį reikia turėti. Antras – jame sąlyginai telpa nedaug ryžių. O jei reikia daug? Ir nėra laiko su jais terliotis mat pilna kitų rūpesčių?

Yra vienas būdas, kurį sužinojau iš profesionalaus šefo. Jis begalo paprastas ir visada pateikia stabiliai puikų rezultatą. Štai jo esmė:

Imkite 1 dalį ryžių ir inde užpilkite juos 1 dalimi vandens. Pavyzdžiui: stiklinė ryžių ir stiklinė vandens.

Indą uždenkite ir pastatykite į 180C kaitros orkaitę 20min. Po šio laiko orkaitę išjunkite ir palikite indą joje dar 30min.

Viskas. Ryžiai bus tobulai išvirti, nesutežę ir purūs – tai matote nuotraukoje virš šio įrašo.

Ir, kaip suprantate, norimą kiekį riboja tik orkaitės plotas. Galima imti gilią kepimo skardą, supilti kad ir du kilogramus ryžių, užpilti dviem litrais vandens, indą uždengti kepimo folija ir mėgautis didžiuliu dubeniu virtų, birių, gardžių ryžių.

Pabandykite – nenusivilsite 😉