Pagaliau šilta ir saulėta! Pagaliau dangus žydras ir vaiskus, žmonės vėl šypsosi ir aplink kvepia kepsninių dūmais bei kepamos mėsos aromatais. Pats metas pradėti naują kepsnių ant žarijų sezoną!

Šį kartą labai paprastas, pikantiškas, tačiau nelabai aštrus vištienos šašlykas.

Marinatui:

2 šaukštai Adžikos padažo

1 šaukštelis su kaupu Chmelli – sunelli prieskonių mišinio

1 šaukštelis druskos

1 šaukštelis česnako granulių

1 šaukštas medaus (nebūtinai)

~100ml alyvuogių aliejaus

Visus išvardintus produktus dedame į dubenėlį ir išmaišome, gaunasi tirštas sodrios raudonos spalvos marinatas.

1kg vištienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulų supjaustome gabalėliais, tinkamais verti ant iešmo, užpilame marinatu, išmaišome taip, kad visa mėsa būtų padengta prieskoniais.

Marinuojame 1-2val. kambario temperatūroje. Kepame ant iešmų vidutinėje kaitroje tiesiai virš žarijų.

Sveiki sulaukę tikro pavasario! 🙂