Šio padažo receptą saugojau ilgiau nei pusmetį, idant paskelbčiau jį prieš pat Kalėdas ir jis nepasimirštų metų eigoje. Ir išties, kai pagalvoji – na kas gi skelbia Kalėdinius receptus vasaros pradžioje, net jei tik tuomet juos atranda 🙂

Labai paprastas, labai aromatingas Kalėdinis padažas, kuris šauniai papildys jūsų vaišių stalą. Ypač, jeigu nutarsite kepti antį arba vištą – tuomet šis padažas bus puikus priedas.

Padažui reikės:

  • 2 apelsinai
  • 1/2 citrinos
  • ~20 gvazdikelių
  • 50ml rudojo romo
  • 1 šaukštas medaus
  • truputis druskos

Gamyba:

  • apelsinus stropiai nuplauname su kempinėlės pagalba
  • į apelsinus susmaigstome gvazdikėlius – jų gali būti nuo 10 iki 15vnt. vienam apelsinui
  • apelsinus su gvazdikėliais įvyniojame į foliją ir pašauname į +200C orkaitę 20-25min. idant apelsinai suminkštėtų ir prisigertų gvazdikėlių aromato
  • praėjus šiam laikui išimame aplesinus, išvyniojame, ištraukiame gvazdikėlius
  • apelsinus supjaustome į 4 dalis ir jas perpjauname dar per pusę, gerai apžiūrime ir pašaliname sėklas, jeigu jų yra
  • apelsinų gabalėlius dedame į virtuvinio smulkintuvo (blenderio) indą ir susmulkiname į vienalytę košelę, kurią sukrečiame į dubenį
  • apelsinų košelę truputį pasūdome, įspaudžiame pusės citrinos sultis, supilame romą, dedame medų
  • visą turinį gerai išmaišome, idant produktai įsimaišytų tarpusavyje
  • šį aromatingą padažą pateikiame padažinėje dar šiek tiek šiltą kartu su keptu paukščiu

Na štai tiek to darbo – atmetus kepimą kitoms operacijoms užtruksite mažiau nei 10 minučių. Padažas turi ne tik gvazdikėlių ir apelsinų aromato, bet ir skonyje juntamas apelsinų kartumas, sumišęs su citrinos rūgštele ir specifiniu medaus saldumu. Tirštas, ryškus Kalėdinis padažas jūsų šventiniam stalui.