Varškės majonezas yra labai greit ir paprastai paruošiamas šaltasis padažas.

Jam pagaminti reikės:

  • 100g. varškės
  • 150-200ml neutralaus skonio aliejaus (aš naudoju rapsų aliejų)
  • 1/2 šaukšto garstyčių
  • 1 trynys
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • šlakelis ar du citrinų sulčių
  • 1/2 raudono arba šalotinio svogūno, supjaustyto kuo mažesniais kubeliais
  • 1 marinuotas arba raugintas agurkas, supjaustytas mažais kubeliais

Gamyba:

  • Į aukštą indą sudėkite varškę, garstyčias, druską, trynį, supilkite aliejų ir citrinų sultis.
  • Rankinio blenderio pagalba visus šiuos produktus suplakite taip, kad gautumėte emulsiją
  • Suberkite svogūną ir agurką (šiek tiek pasilikite papuošimui), įmaišykite mentele ar šaukštu.
  • Paruoštą padažą dėkite į padažinę pateikimui, puoškite apibarstydami svogūno ir agurko kubeliais.

varškės majonezas

Šis gaivus, bet ryškus padažas pateikiamas kartu su kepta balta žuvimi. Ypač tiks, jei karpį ar jūros lydeką mėgstate kepti keptuvėje. Šis padažas puikiai papildys keptos žuvies patiekalus.

Beje, nors padažas paruošiamas greitai rekomenduojama jį paruošti kiek iš anksto – padaže esantys svogūnai šiek tiek pasimarinuos ir taps dar švelnesni.