Besibaigiant žiemai ar prasidedant pavasariui ypatinga norisi traškių ir gaivių salotų. Pigi ir vitamininga alternatyva yra šviežių kopūstų salotos, kurias reikia pradėti ruošti nuo padažo – tartum ir užpilo, kuris yra kertinė šių salotų dalis.

Užpilui dideliame dubenyje išmaišykite:

  • 1 šaukštą garstyčių
  • 2 šaukštus medaus
  • 3-5 šaukštus tyro alyvuogių aliejaus
  • žiupsnį druskos
  • žiupsnį šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 citrinos sultis
  • šluotelę smulkiai kapotų petražolių ir jei yra – taip pat ir krapų

Geriausia visus šiuos produktus išmaišyti virtuvine šluotele. Išmaišius galima pradėti pjaustyti šviežią kopūstą plonais šiaudeliais ir mesti tiesiai į dubenį. Papildomai galima įdėti ir kitų daržovių. Pavyzdžiui – tarkuotą morką. Arba smulkiai pjaustytų ridikėlių galvučių. Labai tinka pluoštelis svogūnų laiškų. Jei neturi te laiškų – plonomis plunksnelėmis supjaustykite nedidelę galvutę raudonojo svogūno. Ir jei yra tokia prabanga – įdėkite smulkiai pjaustyto šviežio agurko.

Visa tai išmaišykite papurendami dviejų šaukštų arba tiesiog rankų pagalba. Gausite ryškaus skonio, saldžiarūgštį, ir labai gaivų rezultatą, kuris bus gardus valgyti vienas ar pateikti kaip garnyrą prie kitų patiekalų.

Beje, tokios salotos labai tiks ir karštą vasaros dieną kaip gaivus ir vėsus užkandis ar prie griliaus patiekalų.

Skanaus!