Kaip visada tobulai išvirti ryžius? Tai klausimas, kurį žmonija sprendžia jau kelis šimtus ar tūkstančius metų. Jie turi išvirti tolygiai, jie neturi būti glitus gniutulas, jie neturi būti kieti, jie turi būti birūs – tobulai virtiems ryžiams keliama begalė reikalavimų. Ir, žinoma, yra šimtai patarimų bei įrankių jiems virti tobulai. Pradedant eiliniu puodu ant viryklės ir baigiant automatiniais ryžių virimo puodais.

Aš pasidalinsiu dar vienu būdu prie jau girdėtų dešimčių visų kitų, bet aš esu tikras, kad jis jums patiks. Mat šis būdas yra begalo paprastas ir jis visada vienodai tobulai pateikia idealų rezultatą. Tam tereikia vienos paprastos priemonės – mikrobangų krosnelės. Taip, tos pačios nebemadingos krosnelės, kuri gali atlikti dešimtis įvairių funkcijų virtuvėje, bet absoliučia dauguma atvejų tiesiog pašildo maistą.

Taigi, kaip tai veikia: imate ryžius, beriate į sietelį ir nuskalaunate po tekančiu vandeniu. Tada suberiate juos į stiklinį ar keramikinį bliūdą. Ar bet kurį kitą pakankamai talpų indą, tinkamą dėti į mikrobangę. Ryžius užpilate šaltu vandeniu santykiu 1:2. Aš tam tiesiog naudoju stiklinę: stiklinė ryžių – dvi stiklinės vandens. Gauname tinkamą kiekį virtų ryžių 4 valgytojų poreikiams.

Tai štai, ryžiai supilti, vanduo užpiltas – uždengiame indą. Aš tiesiog ant dubens padedu lėkštę. Ir dedu viską į mikrobangų krosnelę.

Įjungiame krosnelę maksimaliu galingumu ir verdame ryžius nuo 15 iki 22 min. Čia aš, deja, nebūsiu geras patarėjas, mat visų jūsų mikrobangų krosnelės skirtingos, todėl jų galingumas irgi skiriasi. Gausite jums tinkamą virimo trukmę atrasti patiems. Mano mikrobangų krosnelės galingumas yra 1500W ir ryžiai išverda per 16min.

Ir kaip tai yra tobulai paprasta: įdėjai, įjungei ir išgirdęs pabaigos signalą išėmei karštą, garuojantį dubenį tobulai virtų ryžių, kuriuos tiesiog reikia atsargiai papurenti. Prieš purenant galima šiek tiek pasūdyti.

Štai ir visa paslaptis, kurią užmačiau beskaitinėdamas cooking.nytimes.com svetainėje. Aš nežiūrėjau kas vyksta dubenyje virimo metu, bet ryžiai gaunasi tobuli, niekas neprikimba ir nepriskrunda, jų nereikia maišyti ar kitaip prižiūrėti. Ir jų taip galima pasigaminti visur, kur yra veikianti mikrobangė.