Jautiena su šparaginėmis pupelėmis (ir ryžiais) yra dar vienas azijietiško stiliaus patiekalas. kuris nėra pats pigiausias, tačiau gardus tiek šviežiai pagamintas, tiek pašildytas kitą dieną. Maistingas, bet be tuščių kalorijų. Paruošiamas nesudėtingai, greitai, vienoje keptuvėje. Tik ryžius reikia išsivirti iš anksto ir atidėti puode šiltai.

Produktai:

400g jautienos išpjovos
400g šaldytų šparaginių pupelių
2 česnako skiltelės
austrių padažo
sojos padažo
ryžių acto
šlakelio aliejaus
maltų baltųjų pipirų
sezamo sėklų pateikimui

Gamyba:

  • jautieną supjaustome plonomis juostelėmis skersai mėsos skaidulų
  • dubenyje jautieną pašlakstome aliejumi ir austrių padažu, švelniai pamasažuojame rankomis, kol aliejus ir padažas susigers į mėsą
  • didelėje wok ar kitoje plonasienėje keptuvėje įkaitiname aliejų iki dūmelio ir jame apkepame jautieną
  • išgriebiame, atidedame, į keptuvę beriame šparagines pupeles ir kepame pamaišydami ~6..8min. kol jis šiek tiek apskrus iš visų pusių
  • barstome pipirais, pilame sojos padažą ir ryžių actą, pakaitiname, kad dalis skysčio nugaruotų ir padažas sutirštėtų
    pupelės padaže
  • padažui sutirštėjus dedame vėl jautieną, beriame smulkiai kapotą česnaką ir pamaišydami kaitiname porą minučių
  • pateikiame dubenėliuose su ryžiais, apibarstydami sezamo sėklomis

jautiena su pupelėmis

Patiekalas valgomas su lazdelėmis.

Nesumanykite naudoti druskos patiekalo gamyboje, nes nusūdysite kaip aš 🙂 Patiekalui pakankami sūrumo suteikia sojų padažas, papildoma druska čia nereikalinga.

Skanaus!