Šis receptas yra absoliučiai fantastiškas ir aš dalinuosi juo su jumis todėl, kad esu tikras, jog jis jums tikrai patiks.

Visų pirma – jis be galo paprastas, jam nereikia jokių ypatingų įgūdžių. Jeigu žmogus moka įjungti orkaitę ir ja naudotis – jam tikrai pavyks pagaminti šį patiekalą.

Antra – jis paruošiamas vos per kelias minutes, tai suprasite perskaitę receptą. Žinoma, kepimas trunka ilgiau nei kelias minutes, tačiau aš šio laiko neskaičiuoju. Na kepa ir kepa – už rankos laikyti nereikia.

Ir trečia – jis paruošiamas iš tų produktų, kuriuos jūs greičiausiai tiesiog turite namuose. Tiesa, mėsą nusipirkti reikės.

Taigi, nusipirkite kiaulienos pjausnių su kauliuku. Nesvarbu kuri dalis – tai gali būti sprandinė, tai gali būti nugarinė. Imkite tai, kas bus – pjausniai atrodo taip, kaip nuotraukoje viršuje ir aš esu tikras, kad matėte juos parduotuvėje. Nebūtina čia pačiam vargi su stambiais gabalais, tegul mėsininkas paruošia gabalus ir tiesiog pasveria jums. Kiek pirkti? Mano praktika rodo, kad perkant su kaulu vienai porcijai reikia 200g. Valgysite penkiese? Na ir imkite kilogramą. Greičiausiai tai kaip tik bus 5 dailūs gabalėliai mėsos.

Paruošimas

Mėsos gabalus išdėliokite kepimo inde vienu sluoksniu. Jie gali būti susiglaudę, čia nėra bėdos, bet turi tilpti vienu sluoksniu.

Visų pirma mėsą pašlakstykite citrinos sultimis – tiesiog perpjaukite citriną pusiau ir vieną puselę šlakstydami išspauskite virš mėsos.

Tada mėsą pabarstykite druska ir maltais pipirais. Iš akies, tikiu, kad mokate sūdyti.

Dabar mėsą pašlakstykite balzamiko actu ir alyvuogių aliejumi. Būtų tobula, jeigu aliejus yra pagardintas rozmarinais (esu minėjęs, kad į butelį su aliejumi reikia įmerkti porą šakelių rozmarino ir jau po savaitės turėsite nuostabaus aromatinio aliejaus nepermokėdami už pagardinimą).

Ir jau visai pabaigoje ant mėsos užpilkite šiek tiek medaus. Saikingai, bet kad kliūtų visiems gabalėliams.

Dabar švariomis rankomis pavartykite mėsą nutekėjusiame skystyje, kad ji pasidengtų tolygiai iš abiejų pusių ir vėl sudėliokite kepsnius inde.

Į laisvus tarpelius įmeskite 2-3 išilgai perpjautas česnako skilteles, kepimo indą uždenkite folija ir štai visas paruošimas baigtas. Galima kepti.

Kepimas

Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki +180C

Įdėkite indą su kepsniais į orkaitę ir palikite kepti 45min.

Tada tiesiog nuimkite foliją ir kepkite dar 45min.

Viskas. Išimkite kepimo indą, sudėkite kepsnius į lėkštes, pašlakstykite juos inde likusiu padažu ir pateikite su norimu garnyru.

kiaulienos kepsniai

Be galo paprasta ir labai skanu. Mėsa bus apskrudusi iš viršaus, tačiau sultinga ir biri – lengvai nuo kaulo atskirsite tiesiog šakute. Ir ko gero jau supratote, kad šiuo principu gaminant kepsnius 20 asmenų galima pamaitinti taip pat lengvai kaip 2. Viskas itin paprasta ir greita.

Ką daryti jei medus yra natūralus, lietuviškas ir šiuo metu jau spėjo sukietėti? Įdėkite kelis jo šaukštus į indelį ir indelį pamerkite į karšto vandens vonelę. 10min. ir medus vėl bus skystas.

Dėl prieskonių – tyčia nenurodžiau jų tikslių kiekių, nes tai nėra svarbu. Svarbu labai nenusūdykite, o šiaip sugadinti gana sunku.

Tiesa, jei niekur neskubate – neskubėkite pašauti paruoštos mėsos į orkaitę iš karto. Paruoškite ją prieš porą valandų ir uždengtą palikite tiesiog ant stalo, kad šiek tiek įgertų prieskonius. Bus dar gardžiau.

kiaulienos kepsniai

Skanaus!