Kinų maisto restoranai yra ta vieta, kur pagal sriubą galima spręsti apie visų patiekalų kokybę. Ir būtent dėl tikrai gardžios sriubos einu tik į tam tikrus kinų maisto restoranus. Ir tik dėl sriubos su siaubu prisimenu restoranus, kur net už pinigus nenorėčiau apsilankyti dar kartą.
Ir kas įdomu – šis „sriubos testas” manęs dar nei karto nenuvylė. Jeigu sriuba gardi, aromatinga, spalvinga ir įdomi – ir kiti patiekalai bus be priekaištų. O jeigu atneša dubenėlį krakmolingos beskonės buzos su pervirtomis daržovėmis, tai greičiausiai ir kitas maistas bus nevykęs.
Nemaža dalis kinų virtuvės sriubų yra ruošiamos skaidraus sultinio pagrindu, jos yra lengvos, šildančios, kartais net uždegančios savo aštrumu ir – lengvai bei greitai paruošiamos. Jų pagrindas ir stuburas yra sultinys. Visa kita yra tik prieskoniai ir priedai. O štai sultinys – tai jis sušildo ir pamaitina. Jeigu patinka kinų virtuvės sriubos – galite išsivirti šio sultinio, paruoštas jis būna jau su druska. O tai reiškia, kad šaldytuve jį galite laikyti veik dešimt dienų. Tiesiog bet kuriuo momentu galite pasisemti reikiamą kiekį, užkaitinti ir per kelias minutes pasigaminti gardžios, mėgiamos kinietiškos sriubos.
Kinų virtuvės sultinys
- 700g vištienos sparnelių irba kulšelių
- 700g. smulkintų kiaulienos šonkauliukų
- 3l vandens
- 3 nykščio dydžio imbiero šaknies gabaliukai
- 3 surišti pluošteliai svogūnų laiškų su jaunomis galvomis
- 4 šaukštai kiniško ryžių vyno
- druskos
- Nuo mėsos nupjaustome riebalus, šonkauliukus sukapojame nedideliais gabalais.
- Vištieną ir šonkaulius sudedame į puodą, užverdame ant vidutinės ugnies, stropiai nugraibome putas.
- Sumetame imbierą ir svogūnų laiškus. 2val. verdame ant nedidelės ugnies.
- Nukošiame sultinį per sietelį, šonkaulius ir vištieną atidedame, svogūnus ir imbierą išmetame.
- Į sultinį beriame druską, pilame ryžių vyną. Užverdame, paragaujame, jei trūksta - pasūdome dar ir išjungiame ugnį.
- Naudojame karštą iškart arba atvėsiname ir laikome šaldytuve.
Šonkauliukus rinktės nestambius, sukapokite (ar paprašykite mėsininko, kad sukapotų) smiliaus piršto ilgio gabaliukais. Juos galite panaudoti tolimesnėje sriubų gamyboje. Pavyzdžiui imkite wok keptuvę, ant įkaitinto aliejaus trumpai apkepkite kelis susmulkintus shiitake grybus, meskite šalia šonkauliukus, pašlakstykite sojos padažu ir dar apie minutę pakepkite vartydami. Į dubenėlius berkite po žiupsnelį juostelėmis supjaustyto kininio kopūsto, padalinkite wok’e esančius grybus ir šonkauliukus, užpilkite karštu, bet neverdančiu, sultiniu ir užberkite susmulkintų svogūnų laiškų ir stiebų. Arba jei jų nėra – juostelėmis pjaustytų šviežių agurkų.
Štai ji – pirmoji jūsų kinų virtuvės sriuba. Paprasta, argi ne? 😉
Aurelijus
Gal esu apgautas, bet man geriausios sriubos Gan Bei City…
admin
Neteko lankytis Gan Bei City, bet visada drąsiai rekomenduoju „Pekino antį” Algirdo g.
Ten virtuvė dar niekada nenuvylė. 🙂