Klasikinis prancūziškas padažas, kuris paruošiamas labai paprastai, gana greitai ir yra naudojamas mėsos bei žuvies patiekalų gardinimui.

Produktai

3 šaukšteliai garstyčių padažo su grūdeliais

2 šaukšteliai Dižono garstyčių padažo

250ml riebios grietinėlės

100ml vandens

druska / pipirai / cukrus pagal skonį

Gamyba

Į prikaistuvį supilame grietinėlę ir vandenį ir užkaičiame ant vidutinės ugnies.

Sudedame garstyčias, sūdome, gardiname pipirais ir trupučiu cukraus. Viską išmaišome šluotele ir po truputį maišome, kol padažas užvirs. Jam užvirus sumažiname kaitrą iki minimalios ir kartais pamaišydami lėtai verdame 8-10min. kol dalis vandens nugaruos ir padažas sutirštės iki reikiamios konsistencijos.

Tinkamai sutirštinus padažas nukaičiamas ir pravėsinamas ~10min. Pateikiamas dar šiltas kartu su pagrindiniu patiekalu arba (jei patiekalas porcijinis) užpylus padažą ant mėsos ar žuvies.

Paprasta, greita, skanu. Artėja Velykos ir jūs, gal būt, kepsite šventinį kepsnį orkaitėje. Net jei tai ir tradicinis jūsų kepsnys, kurį gaminate kiekvienais metais – pasigaminkite šio padažo. Gali būti, kad šio padažo dėka tradicinis kepsnys įgaus naujų skoninių atradimų.

Gražių ir jaukių švenčių, mielieji! 🙂