Prasidedant kepsnių ant žarijų sezonui dalinuosi dar vienu kulinariniu atradimu, kuris – pažadu – bus jūsų mėgstamas padažas prie keptos mėsos.

Iš esmės tai labai greit paruošiamas padažas iš šviežių pomidorų su česnaku ir prieskoniais. Jo gera savybė ta, kad net perkant mažai skonio turinčius pomidorus iš parduotuvės padažas gaunasi labai gardus, populiarus tarp valgytojų ir gali būti tiesioginis konkurentas pirktiniams padažams ar ketčupams.

Reikės 3 didelių pomidorų, poros skiltelių česnako, mažo šaukštelio (mažesnio nei arbatinis arba galima pusę arbatinio šaukštelio be kaupo) druskos, mažo šaukštelio cukraus, maltų juodųjų pipirų, šlakelio gardaus alyvuogių aliejaus.

Pomidorus pjauname išilgai per pusę, sutarkuojame stambia tarka taip, kad odelės liktų (jas išmetame), traiškykle sutraiškome arba labai smulkiai sutarkuojame česnakų skilteles.

Beriame druską, cukrų, maltus pipirus, pašlakstome aliejumi ir išmaišome, kad druska su cukrum ištirptų ir tolygiai pasklistų. Man prirūko rugštelės, todėl aš pagardinau dosniu šlakeliu balzamiko acto – jūs to daryti neprivalote, ragaukite padažą ir vadovaukitės savo skoniu.

Gamyba trunka vos porą minučių, paruoškite padažą prieš kepant mėsą ir jau sėdus prie stalo valgyti tikrai susilauksite valgytojų pagyrų.

Skanaus!