Šis nesaldus, pikantiškas padažas, pagamintas jogurto padažu yra gana tradicinis artimųjų rytų virtuvėje. Jis patiekiamas kaip padažas gaminant patiekalus iš maltos ir ant žarijų keptos mėsos.

Tradiciškai kepta mėsa dedama į lavašo, pitos ar kitos šviesios duonos paplotį kartu su daržovėmis, ir pašlakstoma šiuo padažu arba pateikiamas atskirame dubenėlyje kartu su patiekalu.

Produktai:

  • 200ml graikiško natūralaus jogurto
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1/2 česnako skiltelės
  • drukos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gamyba:

  • česnakas sutrinamas iki košelės arba išspaudžiamas per traiškyklę
  • visi produktai sumaišomi ir paliekami šaldytuve atvėsti ~1val.

Padažas išimamas prieš pat naudojimą, siekiama, kad išliktų vėsus.