Šis nesaldus, pikantiškas padažas, pagamintas jogurto padažu yra gana tradicinis artimųjų rytų virtuvėje. Jis patiekiamas kaip padažas gaminant patiekalus iš maltos ir ant žarijų keptos mėsos.
Tradiciškai kepta mėsa dedama į lavašo, pitos ar kitos šviesios duonos paplotį kartu su daržovėmis, ir pašlakstoma šiuo padažu arba pateikiamas atskirame dubenėlyje kartu su patiekalu.
Produktai:
- 200ml graikiško natūralaus jogurto
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1/2 česnako skiltelės
- drukos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gamyba:
- česnakas sutrinamas iki košelės arba išspaudžiamas per traiškyklę
- visi produktai sumaišomi ir paliekami šaldytuve atvėsti ~1val.
Padažas išimamas prieš pat naudojimą, siekiama, kad išliktų vėsus.