Jeigu mėgstate juodųjų serbentų skonį, tuomet galima pasigaminti labai gardų padažą, kuris tiks prie keptos mėsos patiekalų. Beje, nebūtina naudoti šviežius serbentus – puikiai tiks ir šaldyti.
Juodųjų serbentų padažas
- Dvi saujos arba viena stiklinė juodųjų serbentų uogų
- 50g sviesto
- grūstų juodųjų pipirų
- 1/2 aitriosios papirkos ankšties arba keli marinuoti jalapeno griežinėliai
- 1/2 galvutės raudonojo svogūno
- šlakelis gero alyvuogių aliejaus
- truputis druskos
- Keptuvėlėje ištirpdykite sviestą su grūstais pipirais
- Kai sviestas ims čirškėti - suberkite smulkintą papriką ir kubeliais smulkintą svogūną
- Pakepkite maišydami, kad svogūnas taptų minkštas
- Suberkite juoduosius serbentus ir pamaišydami pakepinkite 2-4min.
- Keptuvės turinį suberkite į blenderio indą, švelniai pasūdykite, įpilkite šlakelį aliejaus ir porą šlakelių vandens.
- Viską susmulkinkite blenderiu iki vientisos tirštos masės. Padažas paruoštas.
Greita, nesudėtinga, ryšku. Jeigu jums pabodo visokie bruknių ar spanguolių padažai per Kalėdas, tuomet šis galėtų tapti šaunia alternatyva.