Jeigu mėgstate juodųjų serbentų skonį, tuomet galima pasigaminti labai gardų padažą, kuris tiks prie keptos mėsos patiekalų. Beje, nebūtina naudoti šviežius serbentus – puikiai tiks ir šaldyti.

Juodųjų serbentų padažas

  • Dvi saujos arba viena stiklinė juodųjų serbentų uogų
  • 50g sviesto
  • grūstų juodųjų pipirų
  • 1/2 aitriosios papirkos ankšties arba keli marinuoti jalapeno griežinėliai
  • 1/2 galvutės raudonojo svogūno
  • šlakelis gero alyvuogių aliejaus
  • truputis druskos
  1. Keptuvėlėje ištirpdykite sviestą su grūstais pipirais
  2. Kai sviestas ims čirškėti - suberkite smulkintą papriką ir kubeliais smulkintą svogūną
  3. Pakepkite maišydami, kad svogūnas taptų minkštas
  4. Suberkite juoduosius serbentus ir pamaišydami pakepinkite 2-4min.
  5. Keptuvės turinį suberkite į blenderio indą, švelniai pasūdykite, įpilkite šlakelį aliejaus ir porą šlakelių vandens.
  6. Viską susmulkinkite blenderiu iki vientisos tirštos masės. Padažas paruoštas.

Greita, nesudėtinga, ryšku. Jeigu jums pabodo visokie bruknių ar spanguolių padažai per Kalėdas, tuomet šis galėtų tapti šaunia alternatyva.