Šis žiemiškas spanguolių padažas, kurį lengva ir greita paruošti, praturtins jūsų šventinį stalą papildydamas keptos vištos, anties ar kalakuto patiekalų skonį.
Padažui reikės:
- 300g spanguolių (tiks ir šaldytos)
- 100ml raudonojo Porto vyno
- 100g cukraus
- 100ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių ( tai ~2 apelsinai)
- 1 apelsino žievelės tarkių
Gamyba:
- apelsinus nuplauname, vienam apelsinui nutarkuojame oranžinę odelės dalį – nebūtina stropiai viso apelsino nutarkuoti, bet bent didžiąją dalį
- apelsinus perpjauname ir išspaudžiame sultis, jas kartu su odelės tarkiais sudedame į prikaistuvį
- supilame cukrų, porto vyną ir imame kaitinti pamaišydami, kol cukrus ištirps ir skystis užvirs
- suberiame spanguoles, pamaišydami kaitiname ant nedidelės ugnies ~25min.
- nukaičiame, leidžiame pravėsti ir pateikia lengvai šiltą arba kambario temperatūros.
Baigtas kaitinti padažas atrodys štai taip:
Jau pravėsęs ir supiltas į padažinę jis taps kiek tamsesnis.
Dėl uogose esančio pektino vėsdamas padažas natūraliai tirštėja, tačiau nenustebkite – tai normali eiga.
Saldžiarūgštis, dvelkiantis apelsinais šis padažas šauniai tiks šventiniems patiekalams gardinti.
Šaldytuve tokį padažą galima laikyti savaitę.