Šis žiemiškas spanguolių padažas, kurį lengva ir greita paruošti, praturtins jūsų šventinį stalą papildydamas keptos vištos, anties ar kalakuto patiekalų skonį.

Padažui reikės:

  • 300g spanguolių (tiks ir šaldytos)
  • 100ml raudonojo Porto vyno
  • 100g cukraus
  • 100ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių ( tai ~2 apelsinai)
  • 1 apelsino žievelės tarkių

Gamyba:

  • apelsinus nuplauname, vienam apelsinui nutarkuojame oranžinę odelės dalį – nebūtina stropiai viso apelsino nutarkuoti, bet bent didžiąją dalį
  • apelsinus perpjauname ir išspaudžiame sultis, jas kartu su odelės tarkiais sudedame į prikaistuvį
  • supilame cukrų, porto vyną ir imame kaitinti pamaišydami, kol cukrus ištirps ir skystis užvirs
  • suberiame spanguoles, pamaišydami kaitiname ant nedidelės ugnies ~25min.
  • nukaičiame, leidžiame pravėsti ir pateikia lengvai šiltą arba kambario temperatūros.

Baigtas kaitinti padažas atrodys štai taip:

Jau pravėsęs ir supiltas į padažinę jis taps kiek tamsesnis.

Dėl uogose esančio pektino vėsdamas padažas natūraliai tirštėja, tačiau nenustebkite – tai normali eiga.

Saldžiarūgštis, dvelkiantis apelsinais šis padažas šauniai tiks šventiniems patiekalams gardinti.

Šaldytuve tokį padažą galima laikyti savaitę.