Jeigu mėgstate minkštai paruoštus kiaušinius – tokius, kai baltymas jau tirštas, bet trynys dar skystas ir turite šiek tiek laisvo laiko – pavyzdžiui savaitgalį, tuomet galite nesunkiai pasiruošti kiek kitokį pusrytuką sau ir savo artimiems žmonėms.

Visų pirma reikės indelių – tinka skirti creme brulee ar kitiems desertams ruošti. Į tokių indelių dugną suberkite mažais kubeliais pjaustytų pomidorų tiek, kad uždengtų indelio dugną.

Dabar žiema, todėl aš pirkau juoduosius pomidorus – ne visada turi norimo pasirinkimo, tenka imti tai, ką gauni tuo metu. Jūs rinkitės pomidorus savo nuožiūra.

Ant pomidorų užbarstome šiek tiek džiovinto raudonėlio, truputį druskos ir uždedame po gabalėli sviesto.

Dabar į kiekvieną indelį atsargiai įmušame po kiaušinį taip, kad trynys liktų nepažeistas ir neprarastų savo formos. Dar įpilame mažą šlakelį riebios grietinėlės.

Tai paruoštus indelius sudedame į skardelę ir įpilame karšto vandens (galima tiesiai iš virdulio, verdančio) taip padarydami vandens vonelę.

Skardelę su indeliai pašauname į +140C orkaitę, dirbančia ventiliatoriaus ir viršutinio kaitintuvo (griliaus) režimu 15min. Ir šis laikas yra gana svarbus. Net jeigu jums atrodys, kad dar ne laikas traukti – traukite. Karštoje vonelėje kiaušiniai tebėra kepami toliau ir kuo ilgiau ten bus, tuo tirštesnis bus trynys. Aš pats pražiopsojau šį momentą ir mano gaminamų kiaušinių tryniai pradėjo intensyviai tirštėti.

O šiaip patiekalas paruoštas. Patiekiame su šviesios duonos skrebučiu ir daržovėmis ar mėgstamu pusrytiniu gėrimu. Tai tiks net ir tuo atveju, jeigu pusryčiai vyksta sekmadienį, vidurdienį, o gėrimas – šampanas. Tai ne benedikto kiaušiniai tačiau neabejoju, kad ir šie jums tikrai patiks.

Atleiskit dėl paskutinės nuotraukos kokybės – skubėjau pateikti ir net nepastebėjau, kad ji nevykusi. Tikiu, kad jums pasiseks geriau 😉

Skanaus!