Vasarai persiritus į antrą pusę taip išsiilgti per žiemą agurkai ima pabosti. Tiesiog atsivalgėm visomis įmanomomis formomis, įskaitant šviežiai raugintus.

O ką dar sugalvoti, kai lysvėje jų užauga beveik kasdien? Ieškoti naujų, dar nebandytų receptų su šviežiai agurkais. Štai vienas toks receptas kviečia pateikti agurkus su kiniško stiliaus padažu.

Padažo gamybai smulkiai supjaustykite 3 skilteles česnako ir 1/2 čili pipiriuko. Prikaistuvyje įkaitinkite 3 šaukštus sezamo ar tiesiog rapsų aliejaus ir jame apkepkite česnaką ir čiliuką, kol česnakas ims gelsvėti.

Suberkite šaukštą sezamo sėklų, pusę šaukšto cukraus pamaišykite ir nukaiskite nuo ugnies. Įpilkite 100ml sojos padažo ir išmaišykite, atidėkite.

Puskilogramį šviežių agurkų nuplaukite, jei jų odelė stora – nuskuskite ją, agurkus supjaustykite gan stambiais kubeliais. Plonomis plunksnelėmis supjaustykite 1/2 raudonojo svogūno galvutės.

Smulkintas daržoves suberkite į dubenį, užpilkite paruoštu padažu ir išmaišykite, kad padažas padengtų daržoves. Palikite pasimarinuoti ~15min. ir galite valgyti. Jei mėgstate, galima užbarstyti kapotais kalendrų lapeliais.

Gardu valgyt vienus, bet tinka ir prie keptos mėsos ar žuvies patiekalų kaip garnyras.

Skanaus!